2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 3. juuni 2023

The Antiquity Affair

Raamat: The Antiquity Affair by Lee Kelly, Jennifer Marie Thorne (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63354468-the-antiquity-affair  

Arheologi tütar

1907: Egiptoloogia algusaeg, kui imperialism ja vead, priiskamine ja rahutus on täiesti tavalised ning dr Warren Ford, tuntud arheloog, on tähelepanu keskpunktis. Tema tütred - intellektuaalne Lila, astumas just Manhattani kõrgseltskonda ning Tess, kelle unistus on astuda isa jälgedes - on elanud alati oma isa varjus, kuid nende elud on olnud täiesti erinevad. Kuid kui salajane organisatsioon asub kadunud legendaarse meene otsingule, pole dr Ford see kelle poole nad pöörduvad, vaid tema kahe harukordse tütre poole.


Legendaarne ese, mida tuntakse kui Mao kroon.

Kuulu järgi asub Mao kroon salapärases Viie Daami hauas, ning selleks, et avada haud, tuleb lahendada lahendamatuna tunduv mõistatus, ning organisatsiooni liikmed usuvad, et üks Fordi tütardest suudab mõistatuse võtme leida. 

Mis pidi olema Lila elegantne debütandi ball, muutub hoopis kurjakuulutavaks, kui Tess röövitakse ning pannakse laevale, mis viib ta üle Atlandi. Kui Lila ja tema isa mõistavad, et Tessi elu on ohus, peavad nad kiiresti talle järgnema, ning andma endast parima, et Mao kroon ei satuks valedesse kätesse.


Mõistatus, mida on püütud lahendada sajandeid

Algab võidujooks kroonile. Kuna kaalul on elud, peavad võõrdunud pereliikmed kõik mängu panema, et leida see legendaarne ese, et nad suudaks põgeneda jõhkrate meeste käest, kes on valmis kõigeks, et krooni endale saada.

Historical Fiction, Mystery, Adventure, Romance


Ha, mingis mõttes täiesti õigel ajal kuulatud raamat, kui mul oleks plaanis vaatama minna Indiana Jonesi uusimat ekraniseeringut, kuid ilmselt jätan ma selle vahele samamoodi nagu ka kaks eelmist osa :) 


Et siis, kaks õde, Lila ja Tess, üks on kasvanud vanaema juures ja temast on tehtud ideaalne trofee abikaasa ning teine on elanud isa juures ülikoolis ja tema eesmärk on saada sama kuulsaks arheoloogiks kui isagi. Kuid siis Lila debüüt ballil ajab Lila abikaasakandidaat Tessa temaga segamini ja Tessa röövitakse. Samal ajal tõmbab Lila isa (keda ta pole juba aastaid näinud) Lila põõsasse soovides tütart röövimise eest kaitsta, kuid … nagu näha, jäi ta hiljaks.


Järgneb kihutamine üle ookeani, mööda Euroopat, kuni Egiptuseni ja kõrbesse. Vahepeal saame teada kes röövisid Tessa ja miks. Mis on selle salapärase organisatsiooni eesmärk. 


Lisaks sellele põnevusele on siin ka tiba armastust, sest neiud ei saa ju ilma kaaslasteta neid ohtlike seiklusi läbi teha, seega antakse ühele libaabikaasa ja teisele uurimisassistent ja sedasi neljakesi lahendavadki nad mõistatuse, mida keegi siiani lahendada pole suutnud (millest annavad märku mitmed luukered, millega nad maa alustes koobastes kohtuvad). 


Et siis Indiana Jonesi ja Muumia segu, täis põnevust ja müstikat ja ajalugu ja ahnust ning natuke romantikat.


Päris huvitav kuulamine oli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar