2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 8. juuni 2023

Innocent Dead

Raamat: Innocent Dead (Rr. Harrison Lane #4) by Gwyn Bennett (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: 

https://www.goodreads.com/book/show/123534613-innocent-dead                     

Kardinad olid akna ette tõmmatud ja savipotis põles viiruk. Eredavärvilised kangad olid heidetud üle seinal rippuvate piltide. Kotikesest olid välja pudenenud kivikesed, hambad ja luud. Nende kõrval olid potid ravimtaimedega ja erinevate pulbritega. Kas selle maja elanik oli süütu ohver … või mõrtsukas?


Harrison LAne, Ritualistlike kuritööde juhataja on kutsutud uurima jõhkrat Afrikast pärit ravitseja rünnakut. Kaks ründajat on muidu igati korralikkud lähedase katoliikliku kiriku liikmed. Istudes trellide taga vannuvad nad, et nad tegutsesid enese kaitseks pärast seda, kui mees oli “voodoo maagiat” kasutades nende kiriku ära neednud, tekitades kirikuliikmete seas ootamatut haiguste ja surmade lainet.


Isegi kui ravitseja kodust leitakse luid ja rituaalseid riideid ja altar, pole Harrison kindel, et nad näevad kogu lugu. Kuid kui üha enam inimesi jääb haigeks jääb tal üha vähem aega, et välja uurida, kes - või mis - tapab selle koguduse liikmeid.


Või miks oli esimene ohver kremeeritud enne kui politsei jõuaks surma põhjust uurida? Harrison on kindel, et mõrvar on nende seas, noppides ohvreid ükshaaval ja hävitades siis asitõendeid. Kas süüdi on tõesti voodoo kasutaja või on miski palju kurjem ja kodu lähedasem tegutsemas?


“Süütud surmad” on põnev politseilugu, mis on täis pöördeid, mida keegi oodata ei oska.

Criminal Mystery


Väike küla, väike kogukond, väike kirik ja väikese silmaringiga inimesed. Ning nende keskel juhtub järsku midagi imelikku, inimesed jäävad haigeks ja surevad. Ning siis meenub kellelegi, et keegi “voodoo posija” oli esimesele ohvrile mingit pulbrit näkku puhunud ja ohvriga koos olnud naised endaga kaasa viinud.


Seega tuleb asja uurima Harrison Lane, kelle spetsialiteet on ritualistlimiga seotud kuriteod. Samal ajal, kui Harrison asub asja uurima, saab ta teada, et keegi on rünnanud aafrikast pärit ravitsejat ja mees on raskes seisus haiglas. Kuna ta mehelt rünnaku kohta midagi küsida ei saa, siis asub ta uurima esimese ohvri tausta ja kellega ta suhtles ja kuidas ta on seotud teiste haigetega ja mis või olla rünnaku põhjus ja … lisaks neile surmadele peab Harrison tähelepanu pöörama ka neile äraviidud naistele, sest ka sellega ei tundu kõik päris korras olevat ja parem oleks kui ta nad leiaks enne kui on hilja.


Nagu ma juba ütlesin - väike linn, väike kogukond, väikese silmaringiga inimesed. Surmade põhjus on hoopis süütum kui keegi võiks arvata, kuid selleks, et selleni jõuda, peab rääkima paljudega ja järgnema paljudele juhtlõngadele.


Selline tore briti väikese kogukonna krimilugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar