2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 5. juuni 2023

Kättemaks Veneetsias

Raamat: Vengeance in Venice by Philip Gwynne Jones, tõlge Tiia Krass (2023) V, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/167711179-k-ttemaks-veneetsias     

Briti paviljoni uhke avaüritus Veneetsia biennaalil pakub aukonsul Nathan Sutherlandile suurepärase võimaluse Proseccot nautida ja kunstimaailma suurkujudega kohtuda. Ent pidulik meeleolu katkeb hetkega, kui installatsiooni purunemine lõpeb maailmakuulsa kunstikriitiku õõvastava surmaga. Pealtnäha traagilise õnnetusena paistnud juhtum omandab kurjakuulutavama tähenduse, kui ohvri taskust leitakse postkaart Olovernese pead maha raiuvast Juuditist. Ohvrite arv kasvab peagi, sest kolme järgneva postkaardi surmaennustused lähevad kiiresti täide. Kui aga mõistatust lahendama asunud Nathan saab surmailmutust kujutava postkaardi, algab mõrvari tabamiseks võidujooks ajaga. Tegelastega peab igal hetkel sammu Veneetsia kogu oma kauniduses ja kunstirikkuses.

Crime Mystery


Kui te olete lugenud sama autori esimest raamatut, siis te teate kes on Nathan Sutherland ja mida ta Veneetsias teeb (ametlikult) ja millistesse juhtumitesse ta aeg ajalt satub (mitteametlikult). 


Seekord siis on surmajuhtumite taustaks Veneetsia biennaal, kus tundub, et keegi on nõuks võtnud kasutada ära biennaaliga seoses linna tulnud erilisi näitusi, ning Veneetsiale omast klaasi, et kõrvaldada terava sulega kriitikud. Või kas see ikka on nii?


Lisks kriminaalsele põnevusele saame taas kord koos Nathaniga joosta mööda Veneetsia kitsaid tänavaid ja kihutada mööda kanaleid ning isegi külastada Muranot ning Lidot. Loole annavad oma värvi kohalikud elanikud, kunstnikud ja teised expatid, kes koos Nathaniga on leidnud elukoha Veneetsias ja mujal Itaalias.


Huumor ja põnevus ning imelik reisiraamat :). Täitsa hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar