2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 26. märts 2013

The Lion Triumphant

Raamat: The Lion Triumphant by Philippa Carr (esmatrükk 1973, kordustrükk 2013)
Hinne: B
The Lion Triumphan on Damaskuse tütrest Cathrinest ja raamatu tegevus toimub kuninganna Elizabethi valitsemise ajal – ühel kõige sündmusterohkeimal ajal Inglismaa ajaloos, kuna kahe suure vastase vaheline võimuvõitlus oli juba alanud.
Catharine, kes põeb endiselt oma õnnetu armastuse haavu, kohtub himura kapten Jake Pennlyoniga, kes on tuntud selle pooles, et ei lase ei millelgi ega kellelgi röövida temalt seda mida ta ihaldab. Cat on üks tema ihaldusobjektidest ning sedasi saabki alguse kahe tugeva iseloomuga inimese vaheline võitlus, mida varjutab üha kasvav rivaalitsemine Hispaania ja Inglismaa vahel. Cat juubeldab oma kavalate pettemanöövrite üle, et pääseda Jake rüppest, kuid kõik lõppeb hetkel, kui Cat salapäraselt röövitakse.
Vangistatuna Hispaania sõjalaeval, kogeb Cat ookeani ohtlikust ning kohtub peagi saladusliku Don Filipega. Saabudes Don Filippe villasse selgub Cati röövimise põhjus ning mida temalt oodatakse, ja kõik jõuab lõpuks ikkagi välja selleni, et Jake Pennlyon on põhjuseks kõigis tema hädades, ning nende kahe elud on vääramatult seotud.
Mitte miski ei päästa Cathreinet Jake kindlameelsusest Cat enda omaks teha. Jake on sama kindel oma jõus Cat allutada, nagu ta on ka kindel selles, et vaid Inglismaa saab olla merede valitseja.
Catherine oma Hispaania poja Roberto ja Inglise tütre Linnetiga on lõhestatud maa ja mere vahel, armastuse ja lojaalsuse vahel.
History, Romance

See raamat algab kui piraadi romaan ja Shakespeare tõrksa taltsutamine. Kaks kanget tegelast ja sädemeid pilduv armastus. Nende kahe armastus pillub sädemeid ka veel järgmises raamatus, kuid miski ei saa ju olla nii lihtne. Just siis kui arvad, et tead, millega lugu edasi läheb, pöördub kõik peapeale kui Catherine röövitakse. Ja sealt edasi, on väga raske ette arvata, mis võib edasi toimuda, sest iga hetk toob uusi pöördeid ja käändeid. 

Nagu ka esimeses Inglismaa Tütarde raamatus on selleski raamatus välja toodud palju reaalselt toimunud ajaloosündmusi. Ja nagu ka eelmises raamatus, ajas mind tõsiselt marru see, kuidas kangelanna laseb end ümbritsevatel naistel end mõjutada. Muidugi sellest ei hakka ma rääkimagi kuidas mind Kapten Jake vihale ajas. 

Mulle meeldib see, kui kiiresti nendes raamatutes sündmused liiguvad, kui ladusalt ajalugu raamatu looga ühtib. Need pole ju sugugi paksud raamatud – u 350-400 lehte raamat, kuid nende 400 lehe jooksul jõutakse kogu elulugu ära rääkida.

Tavaliselt on sarja raamatud enamvähem sarnase stsenaariumiga, kuid selle sarja raamatutel tundub ühiseks puutepunktiks olevat vaid see, et tegemist on eelmise raamatu kangelanna tütrega.

Väga hea sari.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar