2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 26. märts 2013

The Witch From the Sea

Raamat: The Witch From the Sea by Philippa Carr (esmatrükk 1975, kordustrükk 2013)
Hinne: B
Vastu tahtmist mehele pandud noorik on just hakanud armastama oma võimukat abikaasat, kuid ta ühel tormise öö hommikul päästab rannast salapärase naise, kes toob nende kõigi ellu õnnetust.
Linnet Pennlyon, uhke kapten Jake Pennlyoni tütar, avastab end julmast lõksust: rasedus sunnib teda abielluma salakavala Colum Casvellyniga. Kui nende poeg on sündinud, pühendab Linnet end täielikult oma pojale. Kuid siiski, vähehaaval, vastu ta enese tahtmist, leiab Linnet end siiski ihaldamas oma kirglikku, tujukat abikaasat. Nende lossis luuravad ringi mustad saladused – peremehe esimene naine suri salapäraselt ning sellest on jäänud maha kuulujutud kuritööst. Kui kaldale uhutakse kaunis tundmatu, avastab Linnet ühtäkki, et tal polegi enam kontrolli oma pere ja oma elu üle.
Linneti tütar, Tamsyn, on see, kelle õlule langeb tõe avastamine selle kohta, mis juhtus tol ammusel ööl … ning lõpetada kõik tema armastatud ema kohta käivad kuulujutud. Tamsyni avastus lükkab liikuma sündmuste jada, mille kaja kostub veel ka aastakümnete taha.
History, Romance

Kolmas raamat siis Inglismaa Tütarde sarjast.

Ja taas kord üks väga hea raamat.

Kuigi nagu ka teistes raamatutes jääb ka siin mulle täiesti arusaamatuks, miks peategelased usaldavad kõiki neid ümbritsevaid naisi nii jäägitult, kuigi nad on näidanud korduvalt, et nad suudavad valetada ning oma sõpru väga alatult ära kasutada. Sõprus on üks vägagi väärt asi ja seda ei tohiks kunagi väga kerglaselt purustada, kuid kui need „sõbrad“ on korduvalt tõestanud, et nad on sõbrad vaid selle pärast, et see on neile kasulik ja nende sõprust kasutatakse väga julmalt ära, siis miks endiselt end petta ja mõelda, et see oli vaid ühekordne juhus ja õnnetu viga. Noh, eks nende sinisilmsus tasus neile ka julmalt kätte.

Seekordses raamatus on siis kaks Inglismaa Tütart – ema ja tütar.

Mees on nagu ikka jõhkard ja liiderlik, kuid see ei tähenda sugugi seda, et ta peategelast ei armastaks, lihtsalt ta on mees ja käitub täpselt selliselt nagu oli tolle aja meestele kohane.

Aga üldiselt siiski hea raamat, taas kord on lugu huvitavalt põimitud reaalsete ajaloosündmustega ning lugu liigub hea tempoga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar