2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. juuli 2013

The Thinking Woman’s Guide to Real Magic

Raamat: The Thinking Woman’s Guide to Real Magic by Emily Groy Barker (2013)
Hinne: B
Fantaasiarikas lugu naisest, kes on sattunud alternatiivmaailma, kus tal tuleb eluspüsimiseks õppida võlukunsti.
Nora Fisheri lõputöö on toppama jäänud ning ta viimane poisssõber on abiellumas teise naisega. Ühel õnnetul nädalalõpul, kui Nora on läinud sõprade pulma, jalutab ta kogemata läbi portaali teise maailma, kus ta muudetakse tavalisest üliõpilasest jalustrabavaks kaunitariks. Peagi on tal uued glamuursed sõbrad ning armuromaan kena ingn suurepärase Racliniga muutub üha kuumemaks. See kõik on pea liiga ilus et olla tõsi.
Ning siis mureneb see imeilus fassaad. Nora uus fantastiline maailm muutub kõhedaks ning tema senine muinasjutt osutub kõik valeks. Selleks et Nora selles maailmas ellu jääks on Noral vaja oskusi mida ta kunagi õppinud pole. Ta ainuke liitlane – ning üsnagi vastumeelne liitlane – on võlur Aruendiel, kes on torisev, eraklik, terava keelega ja hämara minevikuga kuju. Nora peab hakkama Aurendieli õpilaseks, et maagiat õppida ja ellu jääda. Kui portaal tagasi koju taas avaneb, peab Nora kaaluma, mis on tähtsam kas Nora „päris elu“ või ohtlik armastuse ja maagia vägi.
Paranormal, Romantic

Kui hakata üles lugema kõiki neid raamatuid, mis mulle seda raamatut lugedes meenusid, siis oleks see üks väga pikk nimekiri. Kuid nende raamatute seas oli eelkõige siiski sellised raamatud nagu Mark Twaini Jänki KuningasArturi Õukonnas, Lewis Carrolli Alice Imedemaal, P.C. Cast Partholon sari, Diana Gabaldoni Outlander sari, Diana Wynne Jonesi Houli Liikuv Kindlus, Robyn Bachari Bad Witch sari, Patricia Briggsi Mercy Thompsoni sari ja veel mõningad muud raamatud, mis on seotud haldjate ja maagiaga. 
 
Ühesõnaga, üks väga huvitav raamat, mida on väga raske käest panna kui sa juba kord alustanud oled.
 

Sisu on siis selline, et Nora jääb oma magistritööga jänni ja ta poisssõber, kellega nad on juba kolm aastat koos olnud, on kuu aega tagasi nende suhte lõpetanud, kuna ta on armunud oma töökaaslasesse ja plaanivad paari kuu pärast abielluda. Eesootaval nädalavahetusel on Nora minemas tuttavate pulma, kus ta ei peaks oma exiga kohtuma, kuid saatus pole talle nii armuline – või on siis tegu hoopis ootamatult saadud kolme sooviga, mida Nora teadmatuses natuke valesti kasutab.
 
Igatahes ei lähe see pulmaeelne pidu väga hästi, esmalt kohtub Nora taas oma exiga, kes teda oma pulma kutsub ja siis satub ta rääkima ja meeldivalt aega veetma noormehega, kes on just oma tüdruku maha jätnud, kuid keeldub talle seletamast miks ja see on Nora jaoks juba liiga. Ta tunneb end probleemidega meeste magnetina.

Järgmisel hommikul läheb Nora metsa jalutama, kaasas Jane Austeni Uhkus ja eelarvamus. Kuid ilm muutub äkki ning Nora eksib metsas, satub mahajäetud surnuaeda, kus ta loeb hauakirju ning teadmatult avab portaali teise maailma. See on maailm kus on haldjad, draakonid, deemonid, võlurid, kuningad ja kõik see maailm elab veel sügaval feodaalses ajastus.

Esiteks satub Nora haldjate küüsi, kes tema meeli lummustega petavad ja teda julmalt oma heaoluks ära kasutavad. Sellel hetkel kui Nora lõpuks sellest lummusest välja rabeleb on ta haldajatega juba väga tihedalt seotud ning peaaegu kaotab elu nende tõttu. Kuid kuna ta päästjaks haldjate küüsist on võlur Aruendiel, siis jääb ta siiski ellu ja ka tema kaitse alla.

Alles siis mõistab Nora, kus ta on ja mis juhtunud on, kuna haldjad ei lasknud tal tegelikult mõista, mis temaga juhtunud oli.

Aruendiel ei taha Nora eest täielikult vastutust endale võtta ja seega püüab ta teda kiiresti mehele panna. Kuid Nora pole ju pärit samast maailmast ega ka samast ajastust ning tema enesekindlus ja eneseteadlikus teeb ta kohalikele meestele vastuvõetamatuks. Seega läheb Nora tagasi Aruendieli juurde.

Nora on küll abiks Aruendieli majapidamises, kuid sellest talle ei piisa, Nora igatseb midagi enamat ja seega palub ta Aruendieli, et too hakkas talle maagiat õpetama. Virisedes ja puigeldes alistub Aruendiel lõpuks ja asubki Norat õpetama.

Kuid haldjad pole Norast veel lõplikult loobunud ja seega pole kunagi vaikset hetke kui Nora ei peaks kartma röövimist või mõnd kurja loitsu või midagi muud ebameeldivat.

Aeg läheb, Nora õpib üha rohkem, kuid ka haldjate plaanid muutuvad üha kindlamaks. Tagajärjeks on röövimine, põgenemine, sõda, vangi vabastamine ning lõpuks Nora koju, oma maailma minek.

Kuid kas see „oma maailm“, kus maagia ei eksisteeri on ikka õige koht, eriti kui Nora süda on jäänud teise maailma koos Aruendieliga.

See raamat on selle kirjaniku esimene raamat, kuid see raamat lõppes täpselt nii, et sellele lihtsalt peab järg tulema, sest nii palju asju jäi õhku ja seletamata.

Aga jah, üks vägagi hea raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar