2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 7. juuli 2013

Affliction

Raamat: Affliction (Anita Blake, Vampire Hunter #22) by Laurell K. Hamilton (2013)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: http://www.goodreads.com/book/show/15985372-affliction
Mõned zombid äratatakse üles. Teised zombid tuleb tagasi saata. Kui ei usu, küsige Anita Blake käest.
Ennem mõtles Anita zombidest vaid kui ebameeldivatest, mitte kunagi ohtlikest asjadest. Kuid kunagi varem polnud ta ka kuulnud zombidest, kes tekitaksid inimestele kohutavaid piinu, enne kui nad surevad. Kuid ajad on muutunud.
Micah võõrdunud isa on suremas, mädanedes elusast peast haigusest, mida arstid sosistades nimetavad „zombide haiguseks“.
Anita teenib oma elatist zombide pealt – kuid need zombid pole need zombid keda ta väga hästi teab. Need olevused peavad jahti päevasel ajal ja on sama kiired ning tugevad kui vampiirid. Kui nad kedagi hammustavad, siis muutud ohver nende sarnaseks. Ning ring käib muutkui ringiratast ...
Kus on lõpp?
Isegi Anita Blake ei tea seda.
Criminal, Romance, Erotica, Paranormal

Enne kui ma selle raamatu juurde lähen, tuleb mu alustada algusest, kuidas ma kaks aastat tagasi suvel alustasin Anita raamatute lugemist, kuidas ma iga paari teise raamatu järel taas uue Anita raamatu võtsin ja enne ei lõpetanud, kuid kõik 20 raamatut läbi oli ja siis uusi osi ootama jäin.

AnitaBlake, Vampire Hunter sari on üks vägagi huvitav sari, mis on ilmunud alates aastast 1993 (uskumatu, 20 aastat juba) ja läbi kõigi nende aastate pole lugu endiselt igavaks muutunud. Vastupidi, lugu on kasvanud ja muutunud – esialgsest paranormaalsest kriminaalpõneviku sugemetega armastusloost mille põhilisteks lugejateks oleks võinud olla teismelised noored tüdrukud on saanud erootiline paranormaalne kriminaalpõnevik. Nii nagu lugejad on täiskasvanuks saanud ja nende maitse on arenenud on arenenud ka Anita Blake raamatud. Kuni kümnenda raamatuni (Guilty Pleasures, The Laughing Corpse, Circus of the Damned, The lunatic Cafe, Blody Bones, The Killing Dance, Burn Offerings, Blue Moon, Obsidian Butterfly) on lisaks põnevatele mõrvamüsteeriumitele/röövimistele/paranormaalsetele müsteeriumitele taustaks ka traditsiooniline armukolmnurk – Anita, Jean-Claude (vampiir) ja Richard (libahunt). Jah, iga raamat toob ka teisi uusi tegelasi (loe mehi) ja uusi armukadedaid naisi (enamasti Richardi poole pealt), kuid kuni kümnenda raamatuni on armastuslugu siiski vaid nende kolme vahel.

Kuid kümnes raamat Narcissus in Chains (ilmunud aastal 2001) tutvustab Anita sarja lugejaid juba erootikaga ning teiste vägagi tähtsate meestega Anita elus – Micah ja Nathaniel. Sealt edasi (Cerulean Sins, Incubis Dreams, Dance Macabre, The Harlequin, Blood Noir, Skin Trade, Flirt, Bullet, Hit List, Kiss the Dead ja Affliction) on Anita pea igas raamatus vähemalt ühe mehe juurde saanud. Kuid mis pole nende kahekümne kahe raamatu puhul muutunud on see, et alati on põhiteemaks üks huvitav müsteerium, mis vajab lahendamist. Jah, tõsi ta on, et nii mõneski raamatus on Anita pidanud seksima selleks, et „maailma päästa", kuid see pole selline mõttetu leheruumi täitmine nagu mõnes teises kriminaalses/paranormaalses/erootilises sarjas, pr. Hamilton on väga hea põhjuse välja mõelnud, miks on vaja kirjutada uskumatult ebasobivatesse kohtadesse sisse vägagi kuumi erootilisi stseene.

Jah, SBTB arvustajad on seda sarja kõvasti maha teinud viidates just nimelt nendele imelikele ootamatutele seksi stseenidele ning faktile, et pärast aastate pikkust igapäevast seksi meestega, kes iga kord venitavad Anita emakasuudme uskumatul laiaks oma võimsate libaloomade riistadega, on Anita emakasuue endiselt niiiii kitsas ja hoiab niii tihedalt ümber meeste riistade. Kuid mulle see sari ikkagi meeldib, sest ta pole ikka veel igavaks muutunud.

Rääkides Anita meestest, siis Wikipediast leiab info enamuse tema kihlatute, armuksete ja loomade kohta. :) Minu ilmeksimatu lemmik on Nathaniel, kuid ka Nicki ja ta tiigrid on väga nummid.

Lisaks vampiiridele ja libaloomadele on Anita elus ka mõningad inimesed. Edward/Ted on Anita parim ja vanim sõber, kelle kätte ta usaldab rahumeeli oma elu, kuid samas teab ta ka et Edward võib ta iga hetk ta kõhklematult tappa. Inimeste seas Anital armukesi pole, sest üksi tavaline inimene ei suudaks Anita vajadustega sammu pidada.

Nagu juba öeldud sai, siis on Anital palju „abikaasasid/kihlatuid“ ja armukesi. Seda kõike selle pärast, et Anita on tänu Jean-Claudile ka incubus ja vajab eluspüsimiseks seksi, rohket seksi. Kuid see pole selline tavaline manage raamat, kus on üks naine ja palju mehi, kes kõik vaid teda armastavad, oi ei, siin sarjas armastavad need mehed ka üskteist. Siin raamatus saab siis kinnitust see tavaline uskumus, et kui ühe naisega on koos rohkem mehi, siis on need mehed geid. Noh nad pole geid, nad on kõik biseksuaalsed, ka Anita, sest tal on ka üks naine kõigi nende meeste seas. Seega on nendes raamatutes lisaks seksile ka BDSM ja gei/lesbi erootika, kuid enamasti ikkagi Anita meestega.

Minu lemmik fraas sellest sarjast on selline „Maybe they know what I know, that the true way to a man's heart is six inches of metal between his ribs. Sometimes four inches will do the job, but to be really sure, I like to have six.“ Anita sarjas on teisigi pärle, mida tasub lugeda, neid leiate siit.

Lisaks tavalistele raamatutele on Anitast saanud ka koomiksikangelanna. 

Aga nüüd peale seda, kui ma olen juba piisavalt pikalt tutvustanud kogu Anita sarja üldse, räägiks natuke ka sellest raamatust.

Seekord on siis tegemist uutsorti zombide rünnakuga. Need pole päris need lihasööjad zombid keda Anita ise on enda kaitsmiseks üles äratanud ja nii mõnigi neist pole päris zombi vaid on hoopis mädanevad vampiirid, kuid päris mitte need mädanevad vampiirid, kelle pärast Anita peaaegu Nathanieli kaotas. Tegemist on siis millegi uue ning väga ebameeldivaga, sest nende zombide hammustus on kui lihasööja bakter, kuid see bakter ei allu antibiootikumidele, ning üks ohvritest on Micah isa.

Micah pole oma vanematega aastakümneid suhelnud, kuid ta ema helistab Anitale, ning palub teda Micahi tagasi koju tuua, enne kui hilja. Koju minek aga on probleemne, sest Micah ei taha Nathanieli maha jätta ja Anita ei saa reisida teise osariiki niisama ilma ihukaitsjateta ja Micahi vanemad teavad küll seda et Anita on ka Jean-Claudiga koos, kuid nad ei tea seda, et Nathaniel elab koos Anita ja Micahiga. Ühesõnaga üks vägagi suur diplomaatiline ettevõtmine.

Micahi isa on politseinik ja seega võtab neid haiglas vastu suur hulk politseinike, kes ebausaldavad vampiiri pruuti ja iga libaloom on nende arvates ühiskonnale ohtlik koletis. Pealegi on nad veendunud, et Anita on sinna tulnud selleks, et neil varastada nende zombide lugu ja kogu kuulsus loo lahendajana endale saada.

Esimene probleem laheneb libedalt, kui selgub, et ka Micah lahutatud isa ja ema on tegelikult juba aastaid koos Micahi ema uue abikaasaga kolmiku moodustanud. Ja ka teine probleem leiab lahenduse, küll mitte nii meeldiva. Anita siiski kaasatakse zombiprobleemi lahendamisse, sest kohalik paranormaalsete kriminaalasjade lahendaja eksimuse tõttu on linn sattunud veelgi suuremasse ohtu. Taas kord saabub appi ka Edward.

Nagu ikka, peab Anita ka ise vähemalt korra haiglasse sattuma ja peab seksima, et ardeuri isu täita. Kuid seekord ei korja ta üles ühtegi uut meest, kuid see eest saab ta endale uue looma. Kahjuks saavad lisaks pahadel seekord surma ka head, kuid õnneks pole ohvriteks need kõige tähtsamad isendid.

Ning ees on ootamas miski, kus Anital on vaja midagi uut, midagi vana, midagi laenatut ja midagi sinist :) aga seda kõike juba uues raamatus :) sellest tuleb ilmselt üks kuradima verine pulm :D. 

Käesoleva raamatu pärl on selline: „Don't Worry I'm Right Behind You, using you as a meat shield.“

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar