2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 27. jaanuar 2014

A Midnight Clear

Raamat: A Midnight Clear by Lynn Kerstan (1997)
Hinne: C
Kas jõuluaja kaksteist päeva toovad neid kahte kokku või hävitavad tema perekonna?

Jane Ryder on süütu, tavaline, vaene ning valmis seiklusteks. Pärast seda kui ta võtab vastu töö sekretärina kurikuulsa klatšimoori Leedi Eudora „Keelpeksja“ Swann juures, saab tema ülesandeks panna kirja kõik Leedi Swanni skandaalsed mälestused aristokraadi ajaloost, milles mängib väga tähtsat rolli ka Falloni Krahvide liiderlikkus.

Kui Falloni viimane pärija, Charles, Indiast tagasi tuleb koos endateenitud rikkustega, otsutab ta oma perekonna laguneva mõisa taastada ning taastada ka oma perekonna hea nimi. Kuid selleks tuleb tal seista silm silma vastu Leedi Swanniga ning nõuda, et tema pere Leedi Swanni kirjutatavast raamatust välja jäetaks.

Leedi Swann pakub välja salakavala vahetuse: kui Falloni Krahv on nõus jagama mõningaid seni teadmata asju oma perekonnast (ning ka ta enda varanduse kogumise lugu) Miss Ryderiga, siis kärbib Leedi Swann Falloni perekonna lugu oma ilmuvas raamatus Skandaalisupp.

Perekonna mõis Wolvercote on sajandeid vana ning olnud juba pikka aega unarusse jäetud, kuid lumetorm sunnib Charlse ja Jane sealt ulualust otsima. Neid seob üksteise austus, sarnane huumori meel, ning aja möödudes ka vastastikune külgetõmme mida nad ei saa salata, kuigi Jane madal päritolu seda välistab. Kui nad avastavad Jõuluööl talli lähedalt mahajäetud imiku, toob üheskoos tüdrukukese eest hoolitsemine neid veelgi lähemale ja senised sotsiaalsed klassivahed kaovad.

Kas imesid täis ööl alguse saanud romaan suudab vastu pidada ka Londoni kõrgseltskonna karmidele reeglitele? Selleks võib vaja minna oma nina teiste asjadesse toppivat vana daami, kelle nimi on Leedi Swann, et nad suudaksid uskuda, et nende armastus on parim Jõulukink mis üldse olla saab.
Romance, History

Pärast seda kui ma olin lugenud kahte väga kehvakest armastuslugu, tahtsin lugeda midagi ilusat ajaloolist.

A Midnight Clear on esmakordselt ilmunud 1997 aastal ja eelmisel aastal ilmus kordustrükk, sellest tulenevalt oli ka raamatut võimalik NetGalley kaudu saada.

Iseenesest polnud üldse mitte paha lugu. Selline tõsiselt armas ja süütu lugu. Kui kõigis käesoleval sajandil kirjutatud ajaloolistes armastusromaanides jõuab armastajapaar voodisse enne kui pool raamatut läbi on, siis selles raamatus on suudlus ainus, mida me armunud paar jagab.

Selline Jane Eyrelik lugu, kus on tagasihoidlik, kuid seiklusteks valmis noor tütarlaps ja keskeal lähenev, elus kibestunud härrasmees. Ühiskond ei kiidaks nende liitu heaks, kuid kuna neil kummalgi pole palju kaotada ühiskonna silmis, siis teevad nad lõpuks täpselt seda mida nende süda ihkab, et leida ka lõpuks enda elust puudu olev armastus.

Väga ilus ja armas lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar