2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 10. jaanuar 2014

The Reluctant Wag

Raamat: The Reluctant Wag by Mary Costello (2013)
Hinne: C
Kui ootamatult modelliks saanud ajakirjandus tudeng Merise Merrick palutakse Yarraside Jallgpalli klubi kampaania staariks, pole ta sellest üldse huvitatud. Niipalju kui see talle korda läheb, on jalgpallurid ülemakstud sportlased, kellel puhub peakolus vaid tuul.

AFL kapten Cal McCoy on täielikult mängule pühendunud. Ta siht on kindlalt hooaja võidule seatud ja romantika on talle vaid segav faktor. Viimane asi mida ta oma ellu tahaks on üks ebameeldiv segaja klubi uue ’näo’ kujul.

Kuid Cal avastab peagi, et mõte selgetest sihtidest on kergem kui nende reaalne hoidmine, ning Merise avastab et jalka põnevus ning jõud on ahvatlevad – ning kõige ahvatlevam on klubi suurim staar.
Romance, Australian football

Tegemist on ühe toreda spordi teemalise armastusromaaniga. Selline lihtne klassikaline lugu – poiss kohtud tüdrukuga, mõlemad armuvad, kumbki ei taha armuda, kumbki ei taha ei endale ega teistele tunnistada, et nad on armunud. Järgnevad sõnelused, suudlused, lahkuminekud, mossitamised, solvumised, õhkamised, ahastused … kõik mis kuulub ühe mesimagusa romaani juurde.

Raamatu kangelanna Merise on tüüpiline kangelanna – tilluke, nukku näoga, suurte ambitsioonidega, sportlasi alandav, hinges kudrutav kodukana. Ja kangelane Cal on meeste mõttes Püha Graal – ta on sportlane, pikk, musklis, kena välimusega, ta on piisavalt lugenud, et võib vajadusel tsiteerida Shakespearet, tal on ülikooli diplom ajakirjanduses ja ta pole seda saanud tänu spordi stipendiumile, ta veedab oma vaba aja teatris ja vanematega mitte striptiisiklubis poistega joomas. Ta on hoolitsev, viisakas vanainimestega ja sõbralik lastega. Ta ei joo, ei suitseta, ei tarvita uimasteid ning ei magata kõiki naisi, kes end tema embusesse heidavad – ühesõnaga täielik unistus, kuid just see ta ongi, unistus.

Kuid mis on selle loo juures kõige huvitavam – raamatus on ju juttu jalgpallist, Austraalia jalgpallist. Noh mõtlesin mina … Jalgpall, Austraalias, seega sama mis Euroopas? kuid ei. No siis sama mis Ameerikas? kuid ei! Austraalased on endale oma jalgpalli teinud. See on nagu segu Euroopa jalgpallis, Ameerika jalgpallist ja ragbiest – üks tõsiselt imelik mäng, millest mina mitte midagi aru ei saanud, kuid tundub väga ohtlik mäng olevat.


Ühesõnaga, see on üks lihtne armastuslugu, kus saate infot ka ühe imeliku jalka versiooni kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar