2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Loving an Ugly Beast

Raamat: Loving an Ugly Beast (Fairy Tales & Ever After #2) by Danielle Monsch (2013)
Hinne: C
Ta võib küll olla koletis …
Teda tuntakse ta kodukülas kui Koletis, nii tema tohutu suuruse pärast kui ka ta mitmete armide pärast. Benton on juba ammu loobunud lootmast, et leiab armastuse ning on leppinud oma üksildase eluga. Kuid seda kõike seniks kuni ta ellu ilmub Nissa.

… kuid tema pole mingine iludus.
Tavaline ning vaikne Nissa tuli külla kolm aastat tagasi otsides võimalust oma elu uuesti vaikselt alustada. Selle ta ka külast leidis, kuni ta sõber Benton äkitis kaob ning külla saabub uustulnuk – kena ja võluv noormees, kes annab endast parima, et Nissat kosida.

Haldjast ristiema täidab Bentoni suurima soovi. Nüüdsest on Benton iludus mitte koletis, ning Bentoni eesmärk on panna Nissa endasse armuma. Kuid armid ei pea selleks olema nähtavad, et nad haiget teeks. Kas Nissa minevik võib hävitada nende võimaluse HEA (Happily Ever After) lõpule?
Erotica, Fairy Tale,

Tegemist on siis vana tuntud muinasjutu Iludus ja Koletis uusversiooniga. Haldja Ristiemad on organiseeritud ja iharad vanamemmed. Koletis on endine sõdur, kes on lahingust väljunud võigaste armidega, kuid on nüüdseks leidnud tööd puuraiduri ja vajadusel ka palgasõdurina, tänu millele on ta salaja kogunud suurema varanduse kui kogu küla rahval kokku. Ja iludus on keskpärase välimusega külakooli õpetajanna, kes vahel teenib elatist ka külakese pubi ettekandjana.

Need kaks on üksteisest vägagi huvitatud, kuid see poleks ju armastusromaan kui nad ei piinleks oma tunnete käes, mida nad üksteisele avaldada ei julge.

Seega kui HR kohale ilmub ning Koletisele võimaluse annab ühte soovi täita, siis valib Koletis esmalt Nissa armastuse, kuid selles HR aidata ei saa, sest tundeid ta ei manipuleeri (pole ju vajadustki, nad armastavad nagunii üksteist, nad lihtsalt ei tea seda veel). Ühesõnaga, soovib Benton et ta poleks enam Koletis. Ta saab oma soovi, kuid see tähendab seda, et ta peab maha jätma oma senise elu – oma maja, töö, sõbrad, kuid õnneks mitte Nissat, kuid ta ei tohi neile öelda, kes ta on, sest kui ta ütleb, siis tema endine välimus taastub.

Seega tulebki linna uus kena, kunstnik Byron, kes on kogu küla naiste ihaldusobjekt kuid temal on silmi vaid Nissa jaoks.

Nissa aga ei usalda ilusaid inimesi, sest tema minevik on teda õpetanud nende suhtes ettevaatlik olema. Kui siis üks õhtu asendades oma pubis oma sõbrannat, kes on sünnitamas oma esimest last, tulevad pubi kassat röövima kari kasimatuid jõhkardeid, tahavad nad loomulikult lisaks kassale ka Nissa lisaauhinnana kaasa viia.

Byron on oma kunstniku ilusas kuid nõrgas kehas vangis ja ta ei saa Nissat aidata, seega ei jää tal üle muud kui Nissale tunnistada, kes ta tegelikult on ja seega saab ta ka tagasi nii oma välimuse kui jõu ja teeb varaste kambale kiirelt otsa peale.

Taas kord on me armunud algul segaduses, et kuidas nii, kuidas sa said mulle valetada ja kas sa siis ei tea kuidas ma tunnen … tavaline pla, pla, pla. Noh jõutakse lõpuks ka voodisse.

Kuid hommikul … üllatus üllatus, lihtne ja tavaline Nissa on Iludus ruudus ja Benton põgeneb.

Nissa oli ka varem olnud iludus, kuid pärast seda kui ta eelmisel ametikohal (kuskil naabruses olevas külakeses) külavanema laste õpetajannana, ta tööandja koos oma venna ja venna poegadega Nissa vägistas, kohtus Nissa HRiga, kes täitis Nissa soovi peita ta kuniks ta on piisavalt tugev, et taas julgelt elada. Seega muutiski HR ta tavaliseks tüdrukuks ja Bentoni armastus ja hoolivus tõi tõelise Nissa tagasi.

Nagu ikka, järgneb arusaamatusi ja mossitamisi ja lõpuks ka arusaamine, et nad kaks on teineteisele loodud ja nii saavadki Nissa ja Benton oma HEA lõpu ja HR saab nende kausta panna kordaläinud tööülesannete hunnikusse.

Selline imelik Iluduse ja Koletise versioon, mis on täis vasturääkivusi ja absurdsusi, kuid tegu on ju muinasjutuga, või siis täpsemalt muinasjutu uusversiooniga, seega mis tast ikka tahta. Kas ma otsin välja ka teised sarja raamatud: Loving a Fairy Godmother, Loving a Prince Charming, Loving a Perfect Princess – ei usu, ei tundu piisavalt ahvatlev, igasuguseid muid muinasjuttude uusversioone on ka olemas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar