2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Slummidiplomaadid

Raamat: Slummidiplomaadid, Marina Elbasaar (2013)
Hinne: C
„Slummidiplomaadid” on kogumik humoorikatest ja nostalgilistest lühilugudest, mis jutustavad eestlanna Hella ja venelanna Alla sõprusest, lapsepõlvest Nõukogude Liidus, noorusest ning karjäärist. „Slummidiplomaatide” tegevus toimub peamiselt Tallinnas ja Brüsselis, aga ka mujal. Detailirohke ja emotsionaalne raamat kirjeldab naljavõtmes ametnikuelu ministeeriumis, Eesti liitumist Euroopa Liidu ja NATOga ning peategelaste hilisemat tööd neis organisatsioonides.
Paroodia, Komöödia

Kahju, tõsiselt kahju! Ma hakkasin seda raamatut lugema ainuüksi selle pärast, et olin kuulnud head, et tegu on naljakaid lugusid täis raamatuga.

Kuid minule jättis see raamat küünilise ja negatiivse mulje. Lapsepõlv oli sellel eestlannal - Hellal - täis halbu õpetajaid ja halbu poisssõpru. Noorus oli neil kõigil täis mehi ja alkoholi ning ülemusi ja töökaaslasi kellele nad ei meeldinud. Eestis pole muud kui alkohol ja külmad talved, kõrged hanged ja libedad tänavad, palju tööd ja väiksed palgad. Kui kõik on olnud nii negatiivne, miks siis sellest üldse kirjutada? Ja kellele ei meeldi, see läheb ära, mida nii raamatu autor kui ka tema raamatu tegelased teinud on, seega miks veel takkajärgi viriseda?

Taas kord sain aru miks ma eelistan mitte lugeda kaasaegset eesti kirjandust ja eriti veel kui on tegemist memuaaride tüüpi raamatutega. Kahju!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar