2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 2. juuli 2016

Death of an Alchemist



Raamat: Death of an Alchemist (Bianca Goddard Mysteries #2) by Mary Lawrence (2016)
Hinne: C
Kuueteistkümnendal sajandil, kui Henry VIII on troonil, ning Bianca Goddard ravib Londoni äärelinna haigeid, ja kus haigused röövivad elusid sama kiiresti kui mõrvad …

Juba aastaid on alkemist Ferris Stannum end pühendanud Elu eliksiiri loomisele, selle kuuldavasti surematust toova seerumi loomisele. Ta on oma viimast ravimit edukalt testinud ühe looma peal, ning nüüd on Stannum nõuks võtnud saata oma alkeemiliste katsete päevik kolleegile Cairosse, et see saaks kinnitada, et tema katse on tõesti õige, mitte vaid juhus. Kuid järgmisel hommikul leitakse ta surnukeha ning päevik on kadunud.

Bianca, alkeemiku tütar, on vägagi tuttav ravimise müütilise poolega. Kui ta abikaasa John palavikku jääb, loodab ta Stannumi päeviku abiga leida rohtu, mis seda surmavat ja Londonit laasatavat tõbe peataks. Kuid kõigepealt peab ta selgeks tegema, kes alkeemiku tappis. Seega satubki ta pettuste ja reetmise maailma, ning Stannumi surm on alles esimene pikas rivis – ning Bianca ülesanne saab elu ja surma küsimuseks, mitte vaid ta abikaasale vaid ka talle endale …
History, Criminal Mystery

Seekordne Bianca lugu keskendub siis kuueteistkümnenda sajandi Londoni haigustele – katk, palavik, mürgitused – mis viisid Londoni elanikkonnast suurema osa iga suvise leitsakuga või talviste külmadega.

Lugu algab salapärase haigusega ja lahkunust mahajäänud koduloomadega. Koduloomade uus omanik, katsetab oma pikalt keedetud imerohtu haigestunud kassil ja kui loom haigusest välja tuleb on alkeemik kindel, et on lõpuks leidnud oma kaua otsitud rohu. Bianca tuleb just samal ajal, tema käest ühe teise ravimi kohta nõu küsima ja seega pole ka ju minigi ime, et järgmisel hommikul, kui Bianca taas tema juurde tuleb, leiab ta mehe surnuna.

Selles surmas võib kahtlustada paljusid, sest kasu sellest surmast oleks võinud saada paljud – alkeemiku tütar ja väimees, korteriperenaine, kolleegid alkeemikud, patsiendid. Kuid kui ka osa nendest kahtlusalustest hakkavad ükshaaval ära kukkuma, muutub lugu üha imelikumaks. Osa sümptomeid on neil kõigil samad, osa erinevad, seega kas on tegu mõrvadega, või on neid kõiki tabanud üks sama haigus?

Samas on haigeks jäänud ka John, kuid tema sümptomid pole õnneks samad, seega loodab Bianca siiski leida ravimi tema jaoks ja kui ei leia, siis tuleb loota et John on noor ja tugev ja tuleb ise haigusest välja.

Imelikul kombel juhtus selles loos palju, kuid samad oli tunne nagu ei toimuks midagi. Kogu aeg ootad, et noh nüüd, nüüd läheb õige lugu lahti, kuid kuni lõpuni ongi kogu aeg väikseid sutsakaid, siit ja sealt, kuid ühtlast huvitavat lugu ei tulegi.

Loetav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar