2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 19. aprill 2017

New Boy



Raamat:  New Boy (Hogarth Shakespeare) by Tracy Chevalier (11.05.2017)
Hinne: C
Diplomaadi poeg Osei Kokote jõuab viiendasse kooli viimase paari aasta jooksul, ning teab väga hästi, et tal on vaja liitlast, et oma esimest koolipäeva üle elada. Tema õnneks kohtub ta kohelest Deega, kooli kõige populaarsema tüdrukuga. Kuid üks teine õpilane ei suuda rahulikult pealt vaadata seda uue sõpruse sündi: Ian otsustab selle musta poisi ja kuldse tüdruku vahelise sõpruse hävitada. Päeva lõpuks ei ole ei kool ega ka sealsed asukad – nii õpetajad kui ka õpilased – enam kunagi samad.

Othello tragöödia on toodud 1970ndate Wahsingtoni äärelinna kooliõue, kus lapsed armuvad ning lähevad lahku enne pikka vahetundi ning nad on oma vanematelt ja õpetajatelt õppinud rassismi. Peategelasteks on üheteistaastased Osei, Dee, Ian ning tema mitte väga vabatahtlik tüdruksõber Mimi. See  on võimas draama on sõprusest, mis regitaks tükkideks tänu armukadedusele, kiusamisele ning reetmisele.
Romance, Drama, History, Remake

Uus poiss on siis viies raamat Hogarth Shakespeare sarjast ja seekord töötlusesse võetud Othello, klassikaline armukadeduse lugu, kus usutakse seda, kes esimesena räägib ning „sõbrad“ on suurimad vaenlased.

See versioon Othellost toimub põhikoolis, ühe päeva jooksul. On aasta 1974, koht on Washington DC, väike äärelinna kool, peategelased on kuuenda klassi õpilased (nende viimane aasta selles koolis), suvevaheajani on jäänud vaid kuu, ning kooli on tulnud uus poiss, see on tema esimene päev.

Kuna see on Othello, siis loomulikult on siis must poiss (uus poiss), blond tüdruk (kõigi lemmik), armukade poiss (kooli kiusaja) ja sõbralik poiss (kõigi lemmik). Kuigi nad on kõik kas üksteist või kaksteist, on neil kõigil juba poiss- ja tüdruksõbrad, nad räägivad lõpuni minekust ning suudlevad võimlaukse taga, ning nad on nii julmad. Tõsi, nende suhted ei kesta tihti kauem kui päev, kuid see tundub olevat nende jaoks kõige tähtsam asi nende elus.

See uus poiss tõmmatakse tahtmatult selle kiirkohtingu maailma, kui kooli lemmik tüdruk temaga sõbrutsema hakkab ning kooli kiusajale see meeltmööda ei ole. Plaan saab alguse ja pahaaimamatutele näitlejatele antakse kätte nende rollid. Sellel plaanil pole kindlat lõpptulemust, plaan kasvab nii nagu ta läheb ning kuidas kiusajale meeldib. Liidud luuakse ning lõhutakse, valesid asju öeldakse õigel ajal ning kahtluse seemneid külvatakse ootavasse pinnasesse. Lased võivad olla ikka nii julmad.

See oli suurepärane vana klassika uustöötlus. See ajastu kuhu see lugu oli viidud ja koht, need olid suurepärased. Vahel tundus küll antuke võõras lugeda varateismelistest, kes mõtlevad nagu varases keskeas olijad, kuid selline see lugu juba kord oli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar