2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 18. september 2018

Lies Jane Austen Told Me


Raamat: Lies Jane Austen Told Me by Julie Wright (2017)
Hinne: C
Sellest ajast saati, kui Emma luges esimest korda Uhkust ja Eelarvamust, on ta olnud hr. Darcysse armunud ning on suhtunud Jane Austeisse kui eksperti armuasjades. Seega on ju täiesti loomulik, et ta armub Blake Hamptonisse ja kui noormees kutsub Emma oma vanematekoju, nendega kohtuma, arvab Emma, et ees on ootamas abieluettepanek. Blake on ju üksik noormees, kelle on korralik finantsiline taust, seega on tal ju vaja abikaasat.

Kuid kui selgub, et see mida Blake tahab, pole mitte mesinädalad, vaid tavaline nädalalõpp voodis, siis Emma solvub, tunneb end petetuna ning läheb marru. Ta matab end töösse. Talle meeldib ta töö ja ta on oma töös väga edukas, seega ei saagi ta aru, miks peaks ta ülemus tema kõrvale palkama konsultandi, kes aitaks tal nende ettevõtet idarannikule laiendada. Emma nördimus muutub aga šokiks, kui ta avastab, et konsultant on Blake noorem vend Lucas.

Emma on veendunud, et ta ei armu Lucasesse, kuid mida enam ta noormeest tundma õpib, seda enam mõistab ta, et Lucas pole sugugi oma venna sarnane. Lucas on hoolitsev ja tähelepanelik ning jagab oma vaba aega ja raha nendega, kellel ei ole elus nii hästi vedanud.

Kuid mida Emma aru ei saa on see, miks Lucas järjekindlalt püüab teda Blake käte vahele lükata, kui on täiesti selgelt aru saada, et Lucas on Emmasse sama palju armunud, kui Emma temasse. Alles siis, kui Lucas räägib Emmale, et ta on lapsendatud Hamiltoni perekonda, hakkab Emma mõistma Lucase lojaalsust oma venna vastu ning ka väikese Aprili vastu üles näidatud hoolitsust – tüdruk on Lucase õetütar.

Emma räägib ka Lucasele oma probleemidest, mis on temaga kaasa tulnud lapsepõlvest, kui ta ema neid maha jättis. Samal ajal kui Emma aitab Lucasel üle saada tema mineviku varjudest, suudab ta toime tulla ka teda ennast kummitavate minevikuvarjudega.

Emma mõistab, et tema elu on täpselt sama segane kui iga teise Austeni tegelase elu, seega peab ta leidma võimaluse, kuidas anda Blakele teada, et on aeg Emmal minna lasta, ning anda Lucasele teada et on aeg näidata oma armastust Emma vastu.
Romance, Humor, Contemporary

See on raamat, mida ma olen lugeda tahtnud sellest ajast saati, kui ma nägin selle pakkumist NetGalleys. NetGalleys jäin ma raamatust ilma, kuid Bookdepository on selline tore koht, kust saab raamatuid mõistliku hinnaga tellida :). Aga see selleks.

Millest siis räägib see raamat, mille pealkirjaks on „Valed, mida Jane Austen mulle rääkis“. See on armastuslugu. Lihtne, vägagi etteaimatav – põhimõtteliselt on juba esimese peatüki lõpuks selge, millega see lugu lõppeb – humoorikas ja loetav lugu.

Emma, haritud ja edukas naisterahvas, kuulab oma „sõbrannasid/töökaaslasi“, kes ise on üksikud, kuid on suured „suhete spetsialistid“, kui need kinnitavad talle, et kutse vanematega kohtama tähendab kindlasti seda, et peagi kõlavad pulmakellad. Emma esialgu ei taha minna vanematega kohtama, kuid mõtleb siis kolmeteistkümnendal tunnil ümber ja läheb ikkagi. Kohale jõudes, saadab ta auto minema ja pääseb läbi poolavatud väravate aeda sisse. Maja juurde jõudnuna ei saja ta siiski üllatusena sisse vaid laseb uksekella. Ust tuleb avama ähmi täis Blake, kes ei taha teda kuidagi sisse lasta, sest tegelikult ei ole ta vanemaid sel nädalavahetusel kodus ja kuna Emma ju ütles, et ta ei tule, siis ta on külla kutsunud hoopis ühe töökaaslase. Ei midagi erilist ju, kuid Emma solvub ja marsib tagasi värava poole. Aga tal pole ju enam transporti koju tagasi minekuks ja rongijaam on kilomeetrite kaugusel rääkimata sellest, et San Diego on Los Angelesest ikka väga kaugel.

Õnneks või õnnetuseks, tuleb väravast sisse üks auto, mis jääb tema kõrvale seisma ja selgub, et Blake vend Lucas on koju tulemas. Püüdes oma venna viga heastada pakub Lucas, et viib Emma vähemalt rongijaama, kui Emma keeldub koju sõidutamisest. Aga teel peab Lucas tegema väikse kõrval põike äärelinna, et viia sinna natuke toitu. Emma ootab küll esialgu autos, kuid siis läheb Lucasele järgi ja kohtub kellegi naisterahva ja tema tütrega, ning loomulikult esimese asjana eeldab, et tegu on kunagise Lucase tüdruksõbra ning nende tütrega. „Mehed!!!“ mõtleb Emma, ning kannab mõttes Lucase mõistlike inimeste nimekirjast maha.

Aga siis, töönädala alguses, selgub et Emma peab järgmised kuus kuud väga tihedalt Lucasega suhtlema, kuna nad peavad koos leidma sellele spordiklubide ketile, kus Emma töötab Idarannikul uued klubi ruumid, seega ootab teda ja Lucast ees paarinädalane tööreis New Yorki.

Kas hakkate juba aimama, kuidas lugu edasi läheb? Noh tegelikult on autor ka juba raamatu tutvustuses ära öelnud, mismoodi see kõik lõppeb, seega ei ole sugugi üllatus, kui Emma hakkab armuma Lucasesse ja sellest tekib suur segadus, kuna Lucas püüab teda endiselt Blakega paari panna.

Mul olid suuremad ootused sellele raamatule, kuid tegemist oli ikka väga tavalise ja lihtsa kaasaegse armastuslooga, mille peategelasele meeldib Jane Austen ja kes avastab enda ümber ka teisi inimesi, kellele meeldib Jane Austen. Lihtne ja loetav raamat, kuid teist korda seda riiulist välja ei võtaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar