2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 18. september 2018

Moonstruck Madness

Raamat: Moonstruck Madness (Dominick #1) by Laurie McBain (1977)
Hinne: A
Päeval on ta neiu, kuid öösel on ta hoopis midagi muud ...

Pärast seda kui Sabrina Verrick, noor Šoti aadlik, on põgenenud tapatalgutelt, tagab ta oma õvedele elatuse elades ise kaksikelu, seda ööni, kui ta kohtub krahviga, ning tema saladus ning kõik keda ta kalliks peab satuvad ohtu …

Tal pole mingeid valearusaamu, kuid samas on ta haavatav …

Lucieni, Camareighi krahvi pärandus on ohus, ning selle päästmiseks seab ta üles lõksu selle lillasilmse Šoti kaunitari jaoks, kuid mis saab siis kui lõks kinni langeb, ei oleks ta eluski osanud arvata …

Kui nende kahe elud tahtmatult üksteisega põimuvad, saavad Lucienist ja Sabrinast üksteise suurimad ohud ning ka nende ainsad päästjad …
Romance, History, Adventure

See raamat sattus minu huviorbiiti, kui Goodread mulle seda soovitas, arvestades minu lugemust. Sisututvustus tundus huvitav ja seega hankisin ma kogu Dominicki sarja. Kui arvestada esimese raamatu järgi, siis saab see üks väga hea ajalooliste armastusromaanide sari olema.

Aga alustame siis esimesest raamatust. Siin on kaks peategelast, Sabrina ja Lucien. Raamat algab Cullodeni lahinguga, kui verinoor Sabrina jälgib kaugusest, põõsaste vahel lahingut, et näha kuidas tema vanaisal ja nende klanni meestel läheb. Kui ta näeb seda kuidas vanaisa klannimehed kedagi lahingu väljalt ära kannavad, siis ta järgneb neile väiksesse osmikusse, kus ta saab veel vanaisaga viimased sõnad vahetada ning siis peab ta põgenema, enne kui punamundrilased ta koos teiste šotlastega tapavad. Tagasi klanni lossi jõudes pakib Sabrina kokku oma vanema õe, lapseohtu venna ning ullikese tädi ning põgenevad Inglismaale, isa mõisasse.

Aastaid hiljem elavad nad Verriku lossis, mille nad on oma jõududega taas elamiskõlblikuks teinud ja ka ümbruskonna rentnike elujärge parandanud, sest nende isa elab Itaalias koos oma uue naisega ja teda ei huvita, mida tema esimese abielu järglased teevad, ta pole oma poegagi kordagi näinudki.

Kuid kuidas suudab kaheksateist aastane Sabrina hankida piisavalt raha, et toita mõisaelanikud, toetada külaelanike, kui neil puudus peaks käes olema ja kuidas ta suudab veel ka raha kõrvale panna, et käia Londonis muud hädapärast luksuskaupa ostmas? Kuid ümbruskonda hoiab oma hirmuvalitsuse all maanteeröövel, keda tuntakse kui Bonnie Charlie, õbluke noormees, šotiruudulise särbi, kullisulega kaabu ning maskiga. Teda saadavad ta rööviretkedel kaks tursket selli, kes on tavaliselt vaikivad rahakogujad sellel ajal, kui Charlie ohvreid kirbul hoiab. Nad ei röövi palju ja tülitavad vaid rikkaid, mis sest et mõned neist on juba korduvalt ohvriks langenud, kuid nad saavad ju seda endale lubada. Kuid ükskord satub nende ohvriks üks vale lord, kes on alles hiljuti piirkonnas ühe kinnistu omandanud, ning kuigi ta esimesel kohtumisel annab vaikides oma kulduuri üle, ei ole ta teisel korral nii rahumeelne, ning tulistab ühte tursketest sellidest.

Kui Rina on pärinud oma isa poolsed mustad juuksed ja lillad silmad, siis Mary on nende šotlannast emasse, punaste juuste ja siniste silmadega, ning Mary on õnnistatud ka mõningal määral nägemustega. Ta võib ohtusid ette näha, kuid need nägemused on alati segased ja ei pruugi olla sündmustest, mis on toimumas nüüd ja praegu vaid kuskil kauges tulevikus, seega ei hoiata ta alati Rinat, kui ma midagi näeb, sest ta ei tea, kas seda on vaja. Kuid kui ta näeb meest, kellel jookseb üle põse pikk arm, kes vist oleks nagu nende suhtes heatahtlik, kuid samas, keda nad peaks kartma, siis ta ei hoiata Rinat, kuna ta nägemus tekitab tal kahetisi tundeid ja seega kõnnibki Sabrina tema jaoks valmis seatud lõksu.

Lucien ei ole see, kes kergesti end röövida laseks. Ta on kogu oma elu pidanud oma koha eest võitlema. Esialgu oma nõbudega mänguplatsil, siis oma isaga, kui Lucien varases nooruses rahaga hoolimatult ringi käis, ning siis vanaemaga, kes perekonna pärusmõisa on oma päranduses Lucienile jätnud vaid juhul, kui Lucien teatud ajaks ning teatud naisolevusega abiellub. Kuid huvitaval kombel on viimasel ajal tihenenud tema lähedased kohtumised surmaga, küll püütakse teda röövida, küll norib suvaline kõrtsikülastaja temaga tüli, ning kutsub ta duellile ning ka kihutavad käest lastud vankrid täiskiirusel tema toppama jäänud kaariku poole. Ning siis tuleb see vihale ajav Bonnie Charlie teda kaks korda rahast lagedaks tegema. Mitte et need kaotatud summad oleks teab kui suured ja teeks tema mammonale väiksematki mõlki, kuid asi on põhimõttes. Seega seab ta üles lõksu, püüab kinni sinna lennanud linnukese, asub temaga mõõgavõitlusesse, haavab oma vastast rängalt.

Vot siis, ongi meie kaks peategelast kokku saanud. Kuigi kirjanik laseb neil kokku saada, siis seda mitte kauaks, sest peagi leiab ta võimaluse neid  taas üksteisest eemale viia ja seab nende teele igasuguseid takistusi, et raamat ei oleks üks tavaline armastusromaan, vaid midagi palju enamat. Siin on põnevust ja tundeid, pettumust ja andestust, arusaamatust ja ohtlikust. Ja kuigi see raamat lõppeb enamvähem õnnelikult, siis on ju ees veel kaks raamatut, seega on nende eludes ees veel põnevust ja ohtlikust ja …

Hea lugemine!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar