2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 22. jaanuar 2020

Kriiksujad


Raamat: Kriiksujad by Tom Fletcher, illustratsioonid Shane Devries, tõlk Virge Õuemaa (2019) Sinisukk, RR, A
Hinne: C
Lõbus, hirmutav, õpetlik ja südamlik lugu sellest, mis juhtub siis, kui ühel päeval kaovad linnast kõik täiskasvanud ja lapsed peavad kõigega ise hakkama saama. Eks igaüks meist on aeg-ajalt mõelnud, et täiskasvanud on lihtsalt tujurikkujad: keelavad, õpetavad, käsivad … Tore oleks, kui saaks ise otsustada, teha seda, mida hing igatseb, süüa ainult komme ja rämpstoitu. Mis aga saab siis, kui nii juhtubki?

Whiffingtoni linn elu muutub täielikul – mustus ja hais, lapsikuks muutunud täiskasvanud, keda lapsed nüüd ohtudega riskides peavad päästma.
Kas popid poisid ja tüdrukud on ka hädaolukorras popid või päästavad maailma „nohikud“?
Children

Kujutage endale ette ühte täiesti tüüpilist lastelugu/filmi/multikat, kus peategelaseks on üks hakkaja jõnglane, kes päästab maailma või siis vähemalt tema maailma kellegi, millegi kurja käest. Näiteks nagu Kastitrollid või Coco või Majakoletis. Kui teile need lood meelde tulevad, siis te põhimõtteliselt teate ka seda lugu. Peategelane on asjalik ja ettevõtlik ja ta pole sama lapsik kui teised raamatu tegelased (kui kriiksujad välja jätta) ja seesama tüdruk peab kõik päästma, ning kui kõik on päästetud, peab ka päästma need kelle käest kõik on päästetud.

See lugu meenutas mulle ka ühte mu lapsepõlve multikat, kus ka ühel päeval lapsevanemad käitusid kui lapsed, kuid ma ei suuda kuidagi meenutada, mis selle multika nimi oli.

Humoorikas ja õpetlik tohuvapohu lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar