2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 28. jaanuar 2020

Üks väike valge tuvi


Raamat: Üks väike valge tuvi by Lille Roosmets (2019) Tänapäev, RR, A
Hinne: D
Asjad, mis teiste jaoks olid loomulikud, on Kerttily jaoks tohutud eneseületused: kehalise tunni eel riiete vahetamine, koolis vetsu kasutamine... Ja rääkimine. Kerttily varjab end vaikuse taha. Kuid ema mõistatuslik hukkumine sunnib tüdruku tegutsema. Üksi. Sest ta ei tea, keda usaldada või kes valetab ja varjab. Abi on aga lähemal, kui ta loota oskaks, ja inimesi, kellele tänulik olla, rohkem, kui ta arvanud oli.
YA, Criminal, Mystery

Ma täiesti mõistan, miks see lugu noorte seas populaarne on – see on ju tulevase Kättemaksukontori töötaja arenemise lugu. Selline natuke imelik kriminaalne põnevik, kus põhikooli lõpetaja, kes töötab juba kohvikus ja kellel on selektiivne rääkimishäire, lahendab nagu muuseas ära ka nende linnakese suurima kriminaalse müsteeriumi, olles ise suurema osa ajast mudane ja märg metsas jooksmisest ja kuulates enamuse aja kas pinginaabri tänitamist, naabritädi klatši, kohalike tsiklivendade nilbusi või oma enda pidevalt kõikjal tonti nägevat aju.

Selline lihtne noortekas, mida oleks võinud paremini toimetada, siis ei võtaks samas lauses peategelane jalast saapaid, et tosse radikaale kuivama panna ja ei oleks tekstis näha kohti, kus autor on oma esialgset mõtet muutnud. Võib-olla on see taotluslik, et peategelane paneb Grooti Tähesõdade saagasse, kuid äkki ei olnud ka, kuid pärast neid teisi apsakaid, tekib kahtlus, kas ka mitte see ei jäänud toimetajal lihtsalt parandamata.

See lugu pole paha, lihtsalt mitte minu raamat, nagu pole ka Kättemaksukontor minu seriaal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar