2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 13. jaanuar 2020

Meie uues kodus kummitab


Raamat: Meie uues kodus kummitab by Kristi Piiper, illustraator Sirly Oder (2019)Tänapäev, RR, A
Hinne: D
Sädele ja Siimule võetakse lapsehoidaja, kuid see mõte lastele väga ei meeldi ja nad üritavad erinevate kavalustega hoidjast lahti saada. Samal ajal saabub Säde ja Siimu juurde elama ka nende maavanaisa, kellele lapsehoidja oluliselt rohkem meeldib. Säde ja Siimu jaoks tundub seda kõige liiast ja nad plaanivad kodunt põgeneda.
Children

Kui lugeda briti kirjanike raamatuid, siis ikka mingi hetk jõuavad peategelased selleni, kuidas nad meenutavad aega kui neil oli koduõpetaja või lapsehoidja ja kuidas nad siis seda vaest inimest piinasid ja kiusasid, et ta ära läheks ja neil oleks võimalik omaette olla ja rumalusi korda saata. Nüüd oleme sellega siis ka meie lastekirjandusse jõudnud – täiskasvanute vastu pole vaja austust üles näidata, pigem tekitagem neile olukordi kus nemad võivad pahandustesse sattuda, olgu siis politseiga või teiste täiskasvanutega. Isegi kui korraks võib paha olla või end süüdi tunda, siis see läheb ju kohe üle, seega tehkem ikkagi veelgi hullemalt, kui esimene kord.

Kahju kui kirjutatakse selliseid lasteraamatuid. Võib-olla lastele selline lugu meeldib, kuid mina neile küll seda ette lugeda ei tahaks, sest kardaks, et järgmisena on mõnd sellist ebameeldivat vempu endale oodata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar