2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 30. juuni 2020

An Easy Death


 Raamat: An Easy Death (Gunnie Rose #1) by Charlaine Harris (2018)
Hinne: B
Raamatu tegevus toimub killustunud Ameerikas, edela osas, mille nimi on Texoma. See on maailm, kus maagiat tunnistatakse kuid ei usaldata, ja seda eriti noore püstolikangelase Lizbeth Rose poolt. Lizbeth Rose on tema viimasel Mexico piiriületuse tööl kõvasti raputada saanud, seega võtab ta vastu töö, mida pakuvad kaks Vene nõida, et ta oleks neile kohalik giid ja turva. Nõidade jaoks on püssimees Rosel hirmuäratava kuulsus ja nad on tõsises hädas, isegi kui nad ei ole nõus seda tunnistama. Nad otsivad Mexico piiriäärsetest piirilinnadest madalama taseme maagia kasutajat, Oleg Karkarovit. Nad usuvad, et Oleg on otsene Grigori Rasputini järeltulija ja et Olegi veri võib päästa noore tsaari elu.

Kui need kolm rändavad läbi muutunud Ameerika, mis on jagunenud mitmete riikide vahel peale Franklin Roosevelti tapmist ja Suurt Depressiooni, tabavad neid pidevalt erinevad vaenlased. Selge on, et keegi võimukas on vägagi selle vastu, et nende missioon õnnestuks. Kuid Lizbeth Rose on püssimees, kes pole veel siiani oma kliente alt vedanud, kuid käesolev tööots paneb proovile kõik tema oskused ja otsuse neid kõiki sellest elusalt välja tuua.
Fantasy, Paranormal, Dystopia,

Järjekordne Harrise suurepärane raamat. Kõige paremini võiks selle kokku võtta nii – võtkem Sookie Stackhouse, ristake ta Stephen Kingi „TumedaTorni“ sarja Gileadi Rolandiga, pangem nad Ameerikasse, mis jagati erinevate riikide vahel kuskil Suure Oktoobri Revolutsiooni ja Keeluseaduse aja paiku, kuid tehniliselt oli maailm juba jõudnud käesoleva sajandi esikümnesse. Liz veab koos oma meeskonnaga töölisi Texomast Uude Ameerikasse, kuid nende viimasel öisel operatsioonil ründab neid röövlite salk. Meeskonnast jääb ellu vaid tema, kuid oma kliendid toimetab ta siiski sihtkohta. Juba enne minekut oli tal imelik tunne, kuid ta lootis, et seekord see tunne teda petab.

Kui ta lõpuks tagasi kodus on, ilmuvad välja kaks vene võlurit, keda tuntakse üldiselt kui grigorid. Ta ei usalda võlureid, ei taha nendega midagi tegemist teha, veelgi vähem, kellegi nende jaoks töötada, sest tema perel pole just väga head kogemust võluritega. Kuid praeguses seisus, kui ta ei tea kuna ta järgmise töö võiks leida, võtab ta siiski selle töö vastu, eriti kuna ta teab seda Oleg Karkarovit, keda nad otsivad. Paulina ja Ilya (Eli) ei teadnud, et Oleg on surnud, kuid nad teavad, et tal on vend, seega palkavad nad Lizie neid turvama, kuni nad ta venda otsivad.

Alustuseks tulistatakse neid juba Lizie kodus ja iga läbitud külake või kõrvaline puudest ümbritsetud teekäänak võib neile saatuslikuks saada. Lizie annab endast parima ja usaldab seekord rohkem oma sisetunnet ning suudab nad tervelt läbi tuua enamuse teest, kuni ta tööandjad röövitakse.

Nagu oodata ongi, peab keegi end ohverdama, tööandjast ja töövõtjast saavad armastajad, esialgne otsing muutub, saladused paljastatakse ja vaenlane näitab oma tõelist palet. Ning kui Lizbeth on juba kord midagi lubanud, siis ta oma lubaduse ka täidab, tema reputatsioon on ju kaalul.

Harriselikult põnev lugu, kus peategelane varjab oma tegelikke võimeid, kuid on tuntud oma võitlemisoskuste poolest. Paariks saavad just need keda lugejad ootavad, kuid kes ise kõige vähem tahavad paariks saada (selline Sookie ja Ericu olukord). Selles maailmas on maagiat ja maailm on jagatud erinevate võimude vahel. Siin on põnevust, vägivalda, julmust, armastust ja inimeste vahelisi suhteid, mille teeb teravaks pidev ohus olemine.

See oli hea düstoopiline new adult fantaasia. Hea kerge, kuid vägagi põnev lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar