2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 14. märts 2021

The Virtues of Vice

Raamat: The Virtues of Vice (Ground Sweet as Sugar #1) by Catherine C. Heywood (2021) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56868416-the-virtues-of-vice       

Aasta 1801. Charlotte Dillon naaseb kaks aastat hiljem, aheldatuna James Blaire külge. Taaskord on ta süüdimõistetud ja James on lubanud end teisele. Kuid nendevaheline iha pole kuhugi kadunud. Kuna Jamesi madrused nõuavad verd, peab ta leidma vastuse väga raskele küsimusele - kuidas peab ta karistama naist, kellele ta haiget teha ei suuda?


James ja Charlotte on seotud lubamatus armastuses ning nad peavad silmitsi seisma kavalate ähvardustega, kannatama laastavaid torme ning leidma üha uuesti ühist keelt.


Samal ajal jälitab Iirimaal Charlotte tädi saladusi, mis kiskusid nii tema pere kui ka nende maa pooleks. Noor lord on saanud täisealiseks ning unistab endiselt kättemaksust. Ja kui Jamesi ja Charlotti ümbritsevad ähvardavad varjud, peavad nad võitlema iga õnneliku hetke eest, mille nad välja on teeninud.

Fiction, History, Romance


Teine osa noore iirlanna (mõrtsukas, sunnimaine, piraat) loost Kariibimere saartel. Nüüd on ta kakskümmend üks, piraadid kellega ta koos iirirlastest omanike laevu rüüstas, on mere põhjas ja Charlotte on taaskord tagasi Jamesi mõisas. James annab talle valida, kas ta teatab Iiri valitsusele, et ta on kinni püüdnud piraadi ja mõrtsuka ning saadab ta tagasi vastavat karistust vastu võtma (võlla) või jääb ta Jamesi juurde igaveseks orjaks. Charlotte vaba hing ei lubaks tal nõustuda mitte kummagi võimalusega, kuid ta tahab elada, seega nõustub ta jääma Jamesi juurde (küll ta kunagi ikka leiab võimaluse põgeneda). 


Kuid James ei saa teda lihtsalt laksuga vastu tagumikku tagasi põllule saata. Need kes nägid piraati Red võitluses ja kaotasid tema mõõga läbi oma sõpru, nõuavad õiglust, seega saadab James Charlotte esmalt nädalaks keldrisse, püüdes talt piinates kätte saada infot Charlotte isa asukoha kohta (selle isa, kes on juba aastaid surnud, kui endistelt usutakse elus olevat). Kui nädal on möödas, on Charlotte jõud otsakorral, ja näljast, janust ning magamatusest kokku kukub, viib James loomulikult neiu oma voodisse ja edasi läheb lugu suhteliselt erootiliseks. See kõik toimub esimese neljakümne lehekülje jooksul. Seega kui juba nii varakult voodisse jõutakse, mida siis sellest raamatust veel oodata on?


Oh siin on veel palju tulemas. Armastus, pettumus, põgenemine, ahastus, otsimine, leidmine, viha, õelus, kättemaks, lauslollus. See on ju armastus romaan, mida muud siit ikka siis oodata on. Loomulikult leiab armastav paar võimaluse koos olla. Ja nende õnn on see mis viib kadedad inimesed neile kättemaksu hauduma. Kui kadedaid vastaseid on palju, siis leiavad nad ka mitmeid võimalusi kuidas oma kadedust välja näidata. Kuigi nad ei planeeri oma kättemaksu üheskoos täide viia, koguneb torm ju alati kuni murdumis punktini ning sellele järgneb hävitustöö, mille tagajärjed võiks olla kohutavad, kui tegu poleks armastus

romaaniga :)


Charlotte, kes esimese raamatus oli hakkaja noor tüdruk, kes leidis võimaluse enda päästmiseks mitmest ebameeldivast situatsioonist, on ka selles osas hakkaja, kuid liigagi tihti teeb ta täiesti arusaamatuid lolle otsuseid. Ega ka James parem ole, ka tema teeb asju, millel on ebameeldivad tulemused nii tema kui ka talle tähtsate inimeste jaoks. Neil kahel tuleb palju raskeid hetki üle elada, kuid neil on mille nimel võidelda. Kui nad just ei teeks neid uskumatult absurdseid asju, võiks see lugu olla ju isegi päris usutav. Kui esimene osa oli karskest neiust, kes suudab oma puutumatuse säilitada ka metsikute piraatide seltskonnas, siis see raamat on mõõdukalt erootiline, sest kui peategelased juba kord voodisse jõuavad, siis peagi pole kohta, kus nad oma ihasid ei rahuldaks. Erootiline osa sellest raamatust kaob vaid selleks ajaks kui nad taas eraldi saartel on või kui neid tabab kohutav kaotus. Kui esimene osa oli YA, siis see on juba kindlasti NA koos oodatava erootikaga.


Imelik lugemine, kuid samas ka huvitav lugemine. Ajalooline osa on huvitav ning ka Charlotte ja Jamesi lugu on huvitav, kuid enamus seda lugu põnevamaks ja pikemaks tegevad asjad ei tundu ülejäänud looga klappivat. Et siis kogu lugu kõigub hea ja halva vahel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar