2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. august 2021

In a Jam

Raamat: In a Jam by Cindy Dorminy (2018) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/39338008-in-a-jam      

Andie Carson peab tegema kolm asja, et ta saaks endale vanaema pärandusena jäetud loteriivõidu - kaineks saama, kuu aega vanaema Georgias asuvat kohvikut juhtima ja osalema maakonna moosivõistlusel. Kui ta neid tingimusi ei täida, siis läheb raha kirikule ja Andie ei saa midagi. Ta arvab, et see ei tohiks raske olla, ja kui ta on need tingimused täitnud, plaanib Andie poe maha müüa, raha oma raha ning joosta tagasi Bostonisse.


Pärast kihlatust lahkuminekut on politseinik Gunnar Wills otsustanud naistest eemale hoida. Kõik mida ta tahab on oma kodulinna taas edukaks muuta. Kuid kui metsik ja kena Andie kohale tuleb, hakkab Gunnari süda puperdama.


Gunnar teab, et Andie plaanib lahkuda, kuid ta loodab, et suudab neiu meelt muuta, kartes et kui kohvik kinni pannakse, saavad peatänava enda kätte suurte kaubakettide poed ja väikelinna õhustik muudetakse igaveseks.  Kuid Andie veenmine tähendab riskida tema südamega. Isegi kui Gunnar teeb väikelinnas elamise paremaks, peab Andie otsustama, kas ta on valmis oma elu suurlinnas mahajättma. Üks asi on kindel - olukord on keeruline.

Romance


“In a Jam” on Georgia väikelinna kohvik, kus pakutakse kohvi, kohvi koorega ja teed ning muffineid ja küpsiseid ning püsiklientidele ka nende lemmik hommikusööki. Kohalike eakate lemmik on aga omaniku moos, millest nad on pärast tema surma puudust tundnud.

Andie on just taas kaineris ärganud, kui ta saab teada, et ta vanaema on surnud ja talle jätnud oma kohviku ning loteriivõidu, mille ta on vahetult enne surma võitnud. Loomulikult ei anta talle raha lihtsalt peo peale, sest vanaema (kes Andie teada oli juba aastaid tagasi surnud) tahab et Andie oma elu muudaks - kaineks saaks ja elus mingi muu eesmärgi leiaks kui järgmine pudel ja et ta leiaks sõpru.  Mis see siis ikka ära ole, need kuus nädalat, kui ta peab seal jumalast unustatud linnas elama ja kohvikut juhtima lähevad ju mööda lennates, ning kui raske ikka on ühte moosi kokku keerata.


Gunnar, kohalik kõigi poolt armastatud, Kreeka jumalate kehaga, politseinik unistab sellest, et tema kodulinn oleks taas sama elav, kui ta oli tema lapsepõlves, sest praegu paneb üks äri teise järel peatänaval pillid kotti ja hetkel on järel vaid jõusaal, rauatarvete pood ja kohvik. Seega tuleb Andie meelt muuta kohviku müümises arendajale, kellel on plaan peatänav väikeärid vahetada välja ketipoodidega.


Selle sissejuhatusega jõuan ma sinna, et see on üks vägagi tüüpiline väikelinna armastuslugu, kus üks osapooltest on sunnitud oma sünnilinna tagasi minema ja unistab pidevalt väljapääsemisest ning teine osapool armastab oma linna ning esialgu on ta uustulnuka vastu, isegi kui ta peab andma endast parima, et esimene osapool sinna jääks, kuid ka kivi ei pea vee pidevale tilkumisele vastu ning murdub, seega muutub esmane instalove üha tugevamaks kuni nad jõuavad murdepunktini, olgu see siis tahtmatult varjatud saladuse väljatulek või armukade endine kihlatu, kes ei taha oma käest pandud lelu teistele mängimiseks anda. Pärast murdepunkti saab lugu minna ainult ühes suunas - suur sätendav kivi, põlvitamine võõraste ees keset tänavat ja aplaus võõrastelt.


Loetav, kuid ei juhtu ka midagi, kui ei loe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar