2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

pühapäev, 29. august 2021

The Steal

Raamat: The Steal by C.W. Gortner, M.J. Rose (2021) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57671272-the-steal    

Öeldakse, et teemandid on tüdruku parimad sõbrad - seniks kuni need röövitakse.


Ania Throne on oma juveeli kompaniile pühendunud. Ühe tuntuima juveliiri tütar tuleb Cannesse koos oma uue silmipimestava kollektsiooniga. Kuid šokeeriv rööv, Leopardina tuntud röövli poolt, keerab tema plaanid pea peale - ja lükkab ta ettearvamatusse tagaajamisse, mis muudab kõik millesse ta siiani uskunud on.


Jerome Curtis arvab et ta on elus juba kõike näinud, eriti kui jutuks on kuritegevus. Seda seniks kuni ta saadetakse uurima Ania Thorne kollektsiooni kadumist, kus kõik tema oskused pannakse proovile, kui ta ajab taga salapärast varast, kes on korda saatnud ajaloo kallimad röövid - ning samas avastab ta enda ka seotud naisega, kellesse ta kindlasti armuda ei tohiks.


 Ania ja Jerome jooksevad ajaga võidu kuulsast Carlton hotellist elegantsetele Pariisi tänavatele, et röövel kätte saada enne kui tema neid tabab. Kas nad suudavad röövi lahendada, kui kõik on kaalul, või võtab see rööv neil rohkem kui vaid teemandid?

Mystery, Thriller, Romance, History


On aasta 1957. Cannes on algamas Filmifestival ning Ania Throne on sinna lennanud, et oma uusima kollektsioonida kaunistada filmimaailma ladviku esindajaid. 


Ania on andekas juveliir, ka ta isa on olnud andekas juveliir, kuid kui isa natuke “hulluks” läks lükati isa ettevõtte eesotsast välja ja Ania sai koha endale. Nüüd on ta oma esimese kollektsiooniga Cannes. Kuid enne veel kui keegi tema ehteid näha saab, need röövitakse. 


Londonist saadab kindlustusfirma asja uurima Jerome Curtise, kes on kunagi töötand Ameerikas politseis, kuid pärast sõda said tema ja tema semud ülesandeks püüda sõjalõpu segadust ära kasutavaid natse, ning kui see ära lõpetati, jäi ta Londonisse ja asus tööle kindlustuse juurde. Nüüd saadeti ta siis Canne, et uurida tema tööandja juures kindlustatud ehete röövilugu enne kui kindlustusse  kompensatsiooni avaldus esitatakse.

 

Ja lähebki lahti ülikiire, segane ja kohati ebaselge põnevik. Paari päeva jooksul jõutakse rohkem korda saata kui tänapäevase kiire transpordigagi seda suudaks. See on selline lugu, mida võiks väga põnev lugeda graafilise novellina - ajastutruud uhked hotellid, filmidiivad, stiilsed riided, autod, ehted, lennukid - nagu ka kaanekujundus annab võimaluse fantaseerida.


Cannest kihutatakse Pariisi uute ehete järele, mis on teele pandud New Yorgist, kuid samas peab ka silma peal pidama meistervargal, et ka need ehted tema kätte ei langeks. Selline põnevus ja ohtlikus ja lähedus mõjutab peategelasi tegema asju, mida nad muidu tavaliselt ei teeks ja tundma asju mida nad siiani tundnud pole, seega ei saa nad milleski ega kelleski kindlad olla. Kui Pariisi ärevus on üle elatud võiks ju arvata, et nüüd minnakse tagasi Canne, kuid ei, siit läheb tee hoopis New Yorki ja see on see koht kus kõik suured saladused paljastatakse, kuigi kui tõele au anda, siis need “saladused” olid selleks hetkeks tähelepanelikule lugejale selleks ajaks juba teada :). 


Nagu ma juba ütlesin, põnev lugu, kuid siin on asju, mis rikuvad lugu mingil määral. Vahel tekib tunne, et kaks autorit pole jälginud mida teine on eelnevas peatükis kirjutanud, sest osad asjad räägivad teiste vastu. Kuid ka vaatamata nendele apsudele on lugu ikkagi põnev.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar