2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 31. august 2021

The Lady and the Highlander

Raamat: The Lady and the Highlander (Highland Fairy Tales #3) by Lecia Cornwall (2017) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/33290086-the-lady-and-the-highlander     

Laire MacLeodi isa on abiellunud salapärase lesega, kes on kiivas oma ilu suhtes, mida ta toetab nõiajookide ja loitsudega. Laire on oma perest ainus, kes ei joo neid jooke ja seega on ta ka ainus, kes näeb oma kasuema mänge läbi. Kui Laire põgeneb, et oma onult abi saada, saadetakse talle järele kütt, et põgenik tappa. Laire peab ellu jääma ohtlikus uues linnas ning leidma mürgistele jookidele vastumürgi enne kui liiga hilja.


Iain Lindsay on neetud. Ta on seitsmeks aastaks end lubanud olla kütt, kes toob emandale lindusid, kellest ta teeb oma jooke. Kui Laire MacLeod põgeneb emanda haardest, jälitab Iain ta Edinburghi, kui neiu on leidnud varju väikeste varaste pandes, kuid Iain ei suuda talle viga teha. Selle asemel Iain hoopis armub sellesse MacLeodi kaunitari.


Kuid mägilase lubadus seob teda tugevalt ning Laire aitamise hind on surm, nii tema enda kui ka nende keda ta armastab.

Fantasy, Paranormal, Drama, Romance


Ilmselt olete juba selle sissejuhatuse järgi ära tundnud millise muinasjutu uusversiooniga tegu on. Heleda nahaga, ronkumstade juuste ning rubiinpunaste juustega kaunitar, kütt, kellel on õrn süda ning laseb kaunitaril põgeneda ning saadab tagasi vale südame, ning pande väikesi abilisi, kes esialgu on uuele liikmele vastu, kuid lõpuks on valmis oma elu ohverdama tema eest. Siin ei vilista keegi tööle minnes ega tee kooke metsaloomade abiga, ning mürk ei ole punapõsises õunas, kuid siin on südikas missiooniga tüdruk, valega võrku püütud kütt ning nõiamoor, kes oli liialt kindel oma lummuses.


Selles loos on MacLeodi pere, isa ja kümme tütart, kellest kaheksa on veel kodus. Isa tuleb koju koos uue naisega, sest ta loodab ikka veel poega kõikide nende tütarde juurde, mitte et ta oma tüdrukuid ei armastaks. Kuid see uus naine, kes on nii võluv ja nii elegantne, ei ole huvitatud ega ka võimeline poega kinkima, eriti kuna tema huvi on hoopis muus. Pärast pulmi on kogu loss ülendatud meeleolus, tantsides ja juues iga öö ning magades iga päev. Ainus kes üleüldisest pidutsemisest mõjutatud pole on Laire, kes ei joo midagi muud kui vaid vett.


See ei sobi aga võõrasemale, seega sunnib ta Lairet jooma, ning Laire põrast uimasuste lahkumist põgeneb saadab ta kütti neiule järele. Kuid Laire pole kena õrn neiu, kes oskab laulda ja loomadega rääkida, ei, tema on mägilase tütar, keda on õpetatud ennast kaitsma ja raskest olukorrast väljapääsu leidma. Kütt vaatab teda varjust ja tema austus üha süveneb, ning kui Laire taas kord ta näppude vahelt põgeneb, Iain küll vannub, kuid samas ka annab talle au.


Edinburgh osutub Lairele ohtlikumaks kui metsloomi täis nõmmed, kuid õnneks satub ta kokku noorte varastega, kes ta ohutusse kohta viivad. Mis järgneb võite juba aimata.


See oli tõsiselt andekas uusversioon tuntud muinasjutust. Selline täiskasvanutele mõeldud uusversioon, millest lapsevanemad jätaks lõpus ilmselt osad peatükid välja või sõnastavad osa teksti lihtsalt ümber :).  Selles loos ei ole neiut, kes ootab enda päästmist, siin on neiu, kes läheb ise retkele, et päästa oma perekonna liikmeid. Oma teel leiab ta endale uusi toetajaid ja sõpru, ning isegi kui suurlinna suured ja targad mehed peavad teda õrnaks ja hüsteeriliseks neiukeseks, näitab ta ka neile koha kätte. Selles loos ei ole päästetavat ja päästjat, siin on eesmärk, mille poole püüeldakse vaatamata kammitsevatele saladustele. Iga osaline on tähtis, ka kõige väiksem ja kõige vaiksem. Ning nagu muinasjutus võidab ikka headus ja armastus ning kurjus leiab oma külma haua.


Põnev lugemine. Nüüd pole muud, kui sarja teised osad läbi lugeda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar