2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 6. august 2021

The Distant Shores

Raamat: The Distant Shores (Deverill Chronicles #5) by Santa Montefiore (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57625545-the-distant-shores      

Margot Hart sõidab Iirimaale, et kirjutada kuulsa Deverilli perekonna biograafiat. Ta teab, et peab rääkima praeguse lord Deverilliga - JP’ga - kui ta tahab möödaniku saladusi paljastada. Kuulus erak, JP ei saa olema kerge mees, kellele ligi pääseda. Kuid Margot on otsusekindel - ja ta on naine, keda ei saa kergesti minema saata.


Margot ei osanud oodatagi, et ta saab JPga väga lähedaseks ja et ta kistakse perekonnatülidesse. Kuna JP on enda peale võtnud süü võlgadesse jäämise eest, mille tagajärjel oli ta sunnitud perekonna lossi mahamüüma, on ta jäänud üksinda ja haavatavaks. Tundub et Margot ja JP poeg Colm on ainsad, kes suudavad üheskoos isa taas jalule aidata.


Kas sellel perel on üldse lootust kunagi parandada neid lõhesid, mida on läbi mitme põlvkonna löödud?

Fiction, History, Romance


On aasta 1980. Margot Hart, kelle vanaisa on kunagi olnud Harry Deverille tuttav ja on käinud Deverillide lossis, on süstinud Margotisse huvi selle pere ja nende dramade vastu. Margot on kirjanikuna tuntuks saanud Evita Peroni elulooraamatuga, ning nüüd on ta tulnud Iirimaale, et kirjutada Deverillide lugu. Selleks seab ta end üheksaks kuuks sisse Deverillide lossi hotelli, et ta oleks lihtne suhelda praeguse lord Deverilliga ja Ballinakelli rahvaga. Hotelli omanik on huvitatud raamatust, sest sellega tuleks hotelli rohkem külalisi, kes oleks huvitatud lossi ajaloost, kuid Deverillide pere ei ole raamatust huvitatud. Eriti on raamatu vastu just veel elus olevad Deverillid ja nende lähedased. Ainus, kes ei ole raamatu vastu on JP, hetkel valitsev lord, sest see annab talle võimaluse rääkida oma poolt loost.


Nagu arvata ongi, on selle viimase kahekümne aasta jooksul, mis on möödas eelmisest raamatust, nii mõndagi muutunud - mõned osatäitjad on lahkunud, mõned veel mitte, mõned on ühe jalaga uksest väljas. On ka uusi osatäitjaid juurde tulnud, mõnel oma huvitav lugu, kuidas nad on perega seotud, teised on ise loonud loo, kuidas nad on perega seotud ja miks neid peaks kohe eriti raamatus välja tooma.


Deverillide pere pole kunagi lõpuni õnnelik pere olnud, ikka juhtub midagi, mis neilt õnne röövib, kuid samas on neil tugev iseloom, ning kui õigetele nuppudele vajutada, tulevad nad oma madalseisust välja, et taas õitsele lüüa, isegi kui need õied võivad jääda nende elu viimaseks. Neetud pole mitte loss vaid uuemad põlved maksavad esiisade võlgasid,  ning kuni esiisad ei ole andestust leidnud, ei leia rahu ka järgnevad põlved.


Suurepärane libronovella, kus kunagi ei tea mis võib järgmisel lehel juhtuda, millised uued osatäitjad välja ilmuvad või millised uued draamad pead tõstavad. Täiesti normaalne on see, et kõigil on kõigi kohta eelarvamused, mis tegelikkusega kunagi kokku ei lähe ja kui nad siis aru saavad oma eksimusest on kõik väga õnnelikud. Ning loomulikult peab siin ju olema armastuslugu, mis alguses ei tundu väga elujõuline olevat, kuid saladuses hoitud õrn õis osutub lõpuks õieks, mis on loodud püsima ja õitsema kaua.


Kas see on selle triloogia viimane lisaraamat? :) Noh, kes teab. Need kellega sari algas on ju kõik läinud, seega kaugemale võibolla ei lähe, kuid nüüd saab ju autor pöörduda samasse suunda nagu ka Margot, Deverilli pere algusaegadesse :):).


Põnev, kerge lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar