2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 8. oktoober 2021

Bone Music

Raamat: Bone Music (Burning Girl #1) by Christopher Rice (2018) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/35566332-bone-music       

Kättemaksu leekide õhutamiseks on rohkem kui üks võimalus …


Charlotte Rowe veetis oma elu esimesed seitse aastat ainsate vanematega, keda ta teadis - sarimõrvarite paariga, kes tapsid ta ema ja püüdsid ka Charlotte mõjutada oma väärastunud maailmavaatega. Kui vaid need õudused oleks lõppenud kui ta päästeti. Selle asemel kasutas ta isa tütre lugu, et saada kuulsust ja rikkust - kuni Charlotte end lõpuks oma õõvastavast minevikust lahti rebis ja põgenes. Just siis kui ta hakkas arvama, et on oma mineviku igaveseks selja taha jätnud, kistakse ta uute hirmutavasse katsumusse. Talle teadmat on talle antud uut eksperimentaalravimit, mis annab talle šokeerivad uued võimed - kuid samas jälitab teda ohtlik korporatsioon, kes sooviks teda kontrollida.


Kuid nüüdsest alates on vaid Charlotte see, kes Charlotte kontrollib. Oma uute võimetega võtab ta eesmärgiks võidelda selle kurjuse vastu, mis rikkus ka tema elu - ta tirib sarimõrvari varjudest esile, et mees saaks tunda ohvri õiglast raevu ja kättemaksu.

Criminal Mysteries, Fiction, Romance


Bone Music on erakordne lugu, mis suudab lugejat korduvalt üllatada. 

Kui ma lugema hakkasin, tundus et sellest tuleb lugu, kus sarimõrvari õudustest pääsenut hakkavad piinama need isehakanud õigusemõistjas, kes ei usu, et ta ei teadnud oma röövijate kõrvaltegevusest mitte midagi. Ka ta päris isa ei teinud asja paremaks kui mees kirjutas tütre “kadunud” aastatest raamatu ning müüs filmi õigused Hollywoodile, kus loost tehti c-kategooria õudusfilmid, mis kinnitasid inimeste mällu veelgi kõvemini ajakirjanike antud hüüdnime “Burning Girl”. Kuid see lugu pole vaid sellest.


Ja siis tuleb mängu see eksperimentaalravim, mis annab Charliele jõu ja julguse, mida tal varem polnud. Kuid selleks, et see “ravim” mõjuma hakkaks, pidi Charlie esmalt kogema surmahirmu. Ühtäkki, lühikeseks ajaks on ta nagu kapten Marvel, kes suudab liigutada autosid ja lömastada selgroogusid ning ükski uimastusvahend ei mõju talle. Mis see on? Kes on ravimi taga? Miks tema? Mis edasi saab?


Ta loodab, et tagasi tuttavatesse kohtadesse minek aitab teda, mingil määral aitabki, kuid siis antakse talle “ülesanne”. Osalt on ta nõus ja valmis ülesannet täitma, kuid kuidas seda teha? Kas see siis ongi see milleks see ravim loodi? Ja kui ta nõustub, kas see tähendab, et ta kaotab oma vabaduse ning iga tema samm saab olema kellegi jälgimisel, ning kui ta ei nõustu, mis tagajärjed sellel on.


See lugu on suurepärane ja seda on raske käest panna. Lugedes liigud sujuvalt üha sügavamale ja üha põnevama lõpptulemuse poole. Miski pole puudu ja miski pole ülearu. Kui millegiga seda lugu võrrelda siis võik kokku panna Bradley Cooperi film “Kõrvalnähud” ja Rachel Caine “Revivalist” sari. Järgmised sarja raamatud juba ootavad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar