2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 31. oktoober 2021

Mõrv pastoraadis

Raamat:
The Vicarage Murder by Faith Martin, tõlge Nele Mikk (2021) ER, RR, A

Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59112859-m-rv-pastoraadis           

Monica Noble korraldab uute majaelanike tervitamiseks soolaleivapeo. Külaliste seas on Margaret ja tema abielurikkujast mees Sean. Teiste külaliste seas on staarkokk, Oxfordi ülikooli professor, neljakümne ringis lahutatud naine ja mitme jõusaali omanik.

Kui pokaalid juba kõlksuvad, kärgatab püssilask. Üks külaline leitakse surnult.

Peainspektor Jason Dury ja seersant Jim Greer saabuvad peagi sündmuspaika ja saavad teada, et ohvril oli palju vaenlasi. Peaaegu kõik külalised varjavad saladusi ja mõrvamotiive. Isegi Monica enda tütrest saab kahtlusalune.

Kui üks teine majaelanik ligi nädal aega hiljem surnuks kägistatakse, muutub asja lahendamine veelgi pakilisemaks.


Kas Monica oskab kohalikke uurijaid aidata, et oma tütar kahtluse alt vabastada ja mõrvad lahendada, enne kui veel keegi eluhinda maksab?

See on esimene raamat nauditavast mõrvamüsteeriumide sarjast, mille huvitavad tegelased ja mõistatuslikud mõrvad sunnivad lugeja viimase leheküljeni kaasa elama.

Criminal Mystery, Cozy Mystery


“Mõrv pastoraadis” on muhe ja kerge krimilugu, kus ootamatus ja jõhkras mõrvas võiks kahtlustada kõiki majaelanike (kui pastor ja tema proua välja arvata), sest neil kõigil on omad saladused ja jääb mulje, et enamusel neist oleks olnud põhjust ohvri surma soovida. Ja ka mõrva uurima tulnud inspektor sobib sellesse müsteeriumisse suurepäraselt.


Tuntud briti krimisarjadega võrreldes oleks see nagu “Isa Brown” lihtsalt peaosas ei ole mitte isa Brown, vaid Bunti, see särtsakas noor neiu, ning inspektor, keda ta abistab on “Midsomeri mõrvade” sersant (ükskõik kes neist), ning Bunti ei sega abistamishoos inspektori tööd, vaid ta paneb vaikselt saadud infokilde kokku, et siis lõpuks minna valmis versiooniga inspektori juurde, kes võrdleb saadud versiooni oma faktidega ja … Või siis Grancherster, kuid Sidney asemel abistab Georgiet hoopis Amanda  ja tegevus toimub käesoleval sajandil. :)


Algus võib olla aeglane, kui autor tutvustab kõiki osalisi, seab lava valmis, paneb kaheraudse lava nurka ja orkester alustab avamängu. Kuid siis algab näidend (segi kui mõned näitlejad ei tea, et nad laval on või et nad etendavad kahes erinevas näidendis), aga nagu juba kord öeldud on, kui kaheraudne on laval siis ….  Keegi neist pole päris süütu (kui pastor välja arvata) ja põnevust on siin loos piisavalt. Põnevust ei paku vaid mõrva lahendus … siin on ka muid särisevaid asju.


Hea lugemine!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar