2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 18. oktoober 2021

Kaleidoskoop

Raamat: Kaleidoskoop by Ray Bradbury, tõlge Mario Kivistik (2000) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/9446978-kaleidoskoop          

Mario Kivistiku koostatud valikus Ray Bradbury lühijuttudest on olemas kõik selle meistri loomingule omased jooned: kaotusvalu ja nostalgia, kaastunne isegi kõige arutumalt käituvate inimeste vastu, stiilimeisterlikkus ja eelkõige suur inimlikkus. Tema kangelased on ka kosmoses just inimesed ning tehnoloogia ei hakka kunagi domineerima. Ja nagu hea kirjandus ikka, on ka Bradbury loomingu paremik ajatu ja aegumatu.

Fiction, Mystery, Fantasy, Horror, Si-Fi, Classic


On oktoober, üha pimedam, külmem ja kõhedam kuu. Just õige aeg lugeda Ray Bradbury fantaasiarikkaid, õõvatavaid, põnevaid ja värvikaid lugusid, kuidas inimkond läbi kogu tema fantastiliste lugude teevad imelikke tegusid maal, Marsil ja muudel planeetidel. Tema lood ei näita meid alati just kõige paremast küljest, kuid ta näitab võimalusi, kuidas me võiksime paraneda, mida me ei peaks tegema või mida tehes me jätaksime endast maha parema jälje. 


Kuigi tema lood on enamasti kirjutatud möödunud sajandi keskpaigas on neis praeguseks reaalsuseks saanud asju - targad majad - ja unistusi, mille poole teadlased endiselt püüdlevad - Marsi külastamine - kuid ajarännakud jääva endiselt raamatutesse.


Osad lugudest oleks nagu kirjutatud “Marsi kroonikate” fännidele, kellele jäi raamatust väheseks. On lugusid, kus on tuttavaid asju Shakespearest või Poe lugudest või siis on tema lugudest inspiratsiooni saanud Stephen King või Pedro Parama. Ning oli ka üks lugu, mis tuli mulle väga tuttav ette telesarjana, kuid uurides Bradburi nime alt IMPD’st, seda sarja välja ei tulnud, kuid kannatliku otsingu järel ma sarja leidsin - The Whispers / Bradbury lugu Nulltund.


Bradbury oli suurepärane kirjanik ja tema lugusid on alati põnev lugeda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar