2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 5. august 2022

Tühikatk. Jaht Morrigan Crow'le

Raamat: Hollowpox: The Hunt for Morrigan Crow (Nevermoor #3) by Jessica Townsend, tõlge Hels Kure (2018) ER, RR, A Hinne: B+ Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/57726820-t-hikatk-jaht-morrigan-crow-le

Morrigan Crow ja tema sõbrad on üle elanud oma esimese aasta elitaarse vunderlaste seltsi uhkete õpilastena. Nad on aidanud lõpetada ebainimliku Koleturu tegevuse ja tõestanud oma ustavust 919. üksusele. Nüüd aga seisab Morrigan silmitsi uue põneva väljakutsega: ta peab saama selgeks salapärased vunderkunstid ja õppima ohjama võimet, mis ähvardab teda endasse neelata. Kuid Nevermoori on haaranud kummaline ja hirmuäratav haigus, mis teeb nakatunud vunderloomadest arutud ja kurjad vunderita loomad. Kui tühikatku ohvrite arv aina kasvab, hakkab linnas levima paanika. Morrigan mõistab, et temal tuleb leida tühikatkule ravi, isegi kui see seab tema enda – ja kõik Nevermoori elanikud – suuremasse ohtu, kui ta on iial ette kujutanud.

Fantasy, Children, Magic


Morrigani seiklused kolmandas raamatus lähevad veelgi metsikumaks.

Nüüd lubatakse tal tutvuda/õppida Vunderseppade kunste ja ta suudab isegi ühe neist näppu saada ja teistega esimesed tutvused teha, kuid kogu seda rõõmu varjutab linna tabanud uus õudus - vunderloomad muutuvad metsikuks.

Seekordses osas on taas tähtsal kohal sõprus ja ustavus, kuid lisaks sellele tuleb Morriganil leida ka tasakaal oma uute oskuste omandamise ja teda ümbritsevate inimestega suhtlemise vahel, sest need uued võimalused on väga ahvatlevad ja ta kipub kõike muud unustama. Päriselt ei lasta tal ka tema uude maailma kaduda, sest tühikat üha levib ja kui lõpuks puudutab see Morrigani väga lähedalt on ta valmis pöörduma abi saamiseks sinna, kuhu ta sugugi pöörduda ei tahaks, kuid muud võimalust ei tundu tal olevat.


Kõik need Morrigani tunni, mil ta jälgib endiste vunderseppade koolitust ja õpib neid vaadates ja ka need juhtumid vunderloomadega on väga põnevad, ning mida enam Morrigani võimed arenevad, seda huvitavamaks lugu läheb. Isegi karantiini aeg, kui hotell näitab milleks ta tõeliselt võimeline, on väga äge. Ja kui ma ei eksi, siis oleme me alguset peale pahari isikuga eksinud. Jah Ezra on imelik ja ilmselt ka psühopaat ja ta on teinud andestamatuid asju, kuid igal lool on kolm vaatepunkti, sinu, minu ja mis tegelikult juhtus. 

Täitsa huvitav, mismoodi lugu edasi läheb, nüüd kui Morrigan on andnud lubaduse oma haridust jätkata ebaharilikul moel, mida talle on algusest peale pakutud. Ja oodata tuleb vaid veel paar aastakest :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar