2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 20. detsember 2022

A Venom Dark and Sweet

Raamat: A Venom Dark and Sweet (The Book of Tea #2) by Judy I. Lin (2022) Hinne:B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/48506393-a-venom-dark-and-sweet               

Dàxi kuningriiki on saabunud suur kurjus. Pagendatud prints on naasnud, et võimu enda kätte haarata, ning tema tõusule draakoni troonile on andnud võimsa tõuke massmürgitamine, mis hoiab inimesi hirmus ja kahtlustes.

Ning, noor, kuid andekas shènnòng-shi - iidse ja peene maagiaga tee valmistamise kunsti valdaja - on koos printsess Zheniga põgenenud. Nendega koos on ka printsessile lojaalne ihukaitsja Ruyi, ning ka Ningi tervenenud õde Shu. Need neli naist rändavad läbi kuningriigi otsides liitlasi, kes neid aitaks sissetungijad alistada ja Zeni tagasi tema troonile.

Kuid Ningi unenägudes käib kuldne madu teda endiselt sõja ja verevalamisega hirmutamas. Palju iidsem kuri, kui tähtsusetud inimeste vahelised konfliktid, on üles äratatud, ning tema peatamiseks ei pruugi piisada ka kogu maa maagiast, kui tal on plaanis maailm enda võimusesse saada …

Fantasy, Adventure


Ningi seikluste esimeses raamatus ta alles püüab saada ihaldatud shénnón-shi ihaldatud ametikohta, et ta saaks vastumürki mürgile, mis ähvardas tema õe Shu teise ilma viia. Kuid selle kõige kõrval sai ta ka tuttavaks printsessiga ja printsiga ja sai teada ka oma vanemate loo, miks nad pealinnast nii kaugel elasid. Kuid seda õnne, et õde on taas terve, ei saa nad kaua nautida, sest päästmise käigus puutus ta kardina taguses maailmas kokku millegi palju kohutavamaga, kui inimesed, kes ihaldavad võimu, kuid just need inimesed kes ihaldavad võimu on nõrgad ja lasevad end nende iidsete olendite poolt ära kasutada.


Et siis Ning ja printsess Zhen on kogu kuningriigis tagaotsitavad. Põgenedes ja liitlasi otsides kohtavad nad kohutavate laastamistöödega, mille on korraldanud kuulsad sõdalased, kes pole kahjuks enam omaenda isandad. Kuid kogu selle laastamise seest leiavad nad liitlased, kes juhatavad neid väe juurde, mis on seda hetke kaua oodanud ning Ning tundub olevat ka see, keda nad on oodanud.


Seekord ei ole tee loos nii tähtsal kohal, kui esimeses raamatus oli, kuid tähtis on ta siiski. Seekord on tähtsal kohal iidsed lood, sõprus, usaldus, ahnus. Just ahnus on see, mis kurja seekord inimeste maailma lahti on lasknud, kuid usaldus on see, mis aitab ta taas vangistada.


Omamoodi loed seda nagu kreeka mütoloogia lugu - iidsed olendid, kes on omavahel võidelnud ja kaotaja on vangistusest end nüüd kavalusega välja vingerdanud, kasutab nõrku inimesi, et saada endale võimu, mida talle kunagi keelati. Kuid just needsamad nõrgad inimesed on need, kes ta uuesti vangistavad, isegi kui neil on abiks teised iidsed olendid, kes seekord eriti end asjadesse segada ei taha. Omamoodi meenutab see ka Elisabeth Limi “The Dragon’s Promise”, vaid see iidne kurjus ilmub teisel kujul.


Seda on põnev lugeda, sest see on niiiiii teistmoodi, kui need raamatud, mida ma tavaliselt loen.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar