2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 20. detsember 2022

Mõrv mõisahäärberis

Raamat: The Manor House Murder/The Manor House Murder (Monica Noble #3) by Faith Martin, tõlge Nele Mikk (2022) ER, RR, A Hinne:B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63096354-m-rv-m-isah-rberis               

NÄDALALÕPP MUUTUB MÕRVARVLIKUKS.

Monica Noble ja tema maapastorist abikaasa Graham kutsutakse kõrgetasemelisele kirikukonverentsile, mida peetakse nende koduküla uhkes mõisahotellis. Laupäevaõhtusel dineel hukkub traagiliselt ambitsioonikas naisvaimulik Celia Gordon – esmapilgul tundub, et maapähkliallergia tõttu. Kuid kui peainspektor Jason Dury sündmuskohale saabub, avastab ta peagi, et tegu oli mõrvaga.


JA PEAMISEKS KAHTLUSALUSEKS ON MONICA MEES.

Teiste kahtlusaluste hulka kuuluvad väljapaistev piiskop, naisvaimulikke vaenav peadiakon ning tema abikaasa, kohaliku muuseumi kuraator, kellel on kahtlemata midagi teoksil. Ent kui Monica tahab välja selgitada, kes tegelikult Celia tappis, ja oma mehe kahtluste alt vabastada, tuleb tal jagu saada äärmiselt külmaverelisest ning järjest meeleheitlikumast tapjast, seades nii enda kui oma lähikondsed surmaohtu.

Criminal Mystery


Kolmas ja viimane lugu siis Monica Noble triloogiast ja endiselt sama põnev ja meelelahutuslik, kui olid esimesed kaks osa. 


Seekordne juhtum saab alguse juba pool aastat enne seda kui toimub kirikukonverents, kus Monica ja Graham osalevad, kuid keegi lihtsalt ei tea, et midagi juhtunud on. Isegi kui seekordne kurjam võib olla piisavalt hull ja piisavalt kaval, et ta esimest korda vahele ei jäänud, siis teisel korral segab juhus end tema tegudesse ja see sunnib teda üha edasi tegutsema, kuni ta lõpuks saavutab selle, mille pärast ta seda kõike üldse alustas. Noh jah, tema peatamiseks on vaja lisaks juhusele ka politseinike, või siis kui täpsem olla, Monicat.


Mõnus muhekrimi, kus on ilusat loodust, mõnusat külaelu, head toitu ja põnevat müsteeriumit, ning ära ei tohi ka unustada huumorit, mille toob Monica tütar Carol-Ann. 

Kuid põhimõtteliselt võib selle kõik kokku võtta vägagi tuntud lausega “Hell hath no fury like a woman scorned”!


Hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar