2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 27. november 2023

The Centre

Raamat: The Centre by Ayesha Manazir Siddiqi (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/68005500-the-centre 

Anisa Ellahi unistus on olla “suurteoste” tõlkija, kuid selle asemel veedab ta enam päevi kirjutades Bolliwoodi filmidele supakaid oma Londoni konteris, elades vanemate antud heldest taskurahast ja arutleb “elu pahupoolest” oma parima sõbra Naimaga. Kuid siis kohtub ta Adamit, kes on oma uskumatu uute keelte omandamise oskusest teinud vägagi tulusa karjääri. Esialgu tunneb Anisa natuke ebakindlust, kuid kui Adam õpib Urdu keelt soravalt rääkima peaaegu üleöö, sunnib Anisa Adamit oma saladust avaldama.

Adam räägib talle Keskusest, eliit, ainult kutsetega programmist, mis tagab iga uue keele täiesti sorava oskuse, vaid kümne päevaga. Skeptiline kuid huvitatud, paneb Anisa end kirja. Anita peab maha jätma kõik isiklikud asjad ja loobuma kontaktist välismaailmaga, kuid ta läbib Keskuse imeliku ning range programmi. Kuid mida sügavamale ta end sellesse programmi süüvib, ahvatletud kõikidest selle läbimisega avanenud võimalustest, avastab ta peagi programmi häirivad ja peidetud tasud.

Fiction, Horror, Mystery


Kas teile meeldib selle raamatu kaanepilt? On ju ilus lillekimp? Nii kirev ja täis nii … huvitavaid ja peidetud kurjakuulutavaid asju. Täpselt selline see raamat ongi. Hästi põnev, kuid täis peidetud õudust.


Kuidas teile meeldiks õppida selgeks uus keel vaid kümne päevaga. Ja mitte lihtsalt selgeks, vaid te teate seda sama hästi või pareminigi veel kui teie emakeelt. Keskus pakub valitud klientidele saladuse katte all erakordset ja katsejärgus programmi, kus vaid kuulates ja kindlat dieeti pidades, õpitakse keel selgeks ilma eriliselt pingutamata.


Anisia, kes on siiani vaid lõpmatuseni tõlkinud Bolliwoodi filme inglise keelde, tahaks nii väga veel keeli osata, sest ta tahaks midagi erakordset tõlkida. Seega kui ta kuuleb oma poisssõbralt sellest programmist, paneb ta end kaheldes kirja (tasu selle eest on ju ikka päris soolane), kuid ta tahab saksa keelt õppida. Esialgu ei usu ta, et see kuulamine töötab ja paari päeva pärast pärast koolituse algust hakkab ta imelikke unenägusid nägema, ning ta on isegi valmis juba loobuma, kuid enne veel kui pool aega on oldud, ta isegi mõtleb saksa keeles, rääkimata siis teksti tõlkimisest. Kuid kuidas see võimalik saab olla.

Kui ta teist korda sinna läheb (seekord vene keelt õppima), hakkab ta Keskuse direktrissiga lähemalt läbi käima ja …

See viis, kuidas osalised uut keelt omastavad, see on erakordne ja … ma ei tahaks öelda õõvastav, kuid see on õõvastav ja samas nii loogiline, sest öeldakse ju, et kõige parem viis keelt õppida on täielikult end keelekeskkonda sisse sulatada … või siis noh vastupidi, keel endasse sulatada. 


Selline “Black Mirrori” vääriline lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar