2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 30. november 2023

Cat power. Kasside tervendav vägi

Raamat: Cat power - kattens läkande kraft by Carina Nunstedt, Ulrica Norberg, tõlge Ene Mäe (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/197586038-cat-power-kasside-tervendav-v-gi 

Alatasa muutuvas maailmas kehastab kass vastandit – rahulikku, selget elurütmi. Kassi kohalolek kodus leevendab stressi, ärevust ja üksildust. Kass nurrub mõnusalt ja võib olla imeline sõber.

Käesolev raamat tutvustab põnevaid kassiuuringuid ning kuulsaid ja tundmatuid kassisõpru. Autorid jagavad ka isiklikke lugusid sellest, kuidas kass võib pakkuda raskel haiguse- või leinaajal vankumatut tuge ning tuua argiellu rõõmu.

Võttes eeskuju kassi käitumisest, õpid iseendaks jääma, nautima, mediteerima ning leidma aega mängu ja puhkuse jaoks. Kass näitab teed targema ja paremini tasakaalustatud elu suunas, milles valitseb hea energia. Niinimetatud CAT POWER.

Nonfiction


Kas te olete kassi- või koerainimene? Tegelikult vahet ei ole, tähtis on see, kas te olete valmis kedagi enda ellu laskma, kellegi eest vastutama või siis laskma kellelgi end kodustada, nii et te teate täpselt, et kui kell saab kolm öösel, peate pimesi külmkapi juurde minema, sügavkülmast kala võtma, selle ära keetma ja peremehele kausis serveerima. :) 

Igal kassiomanikul on oma lugu, kuidas kass nendeni jõudis, mismoodi nad üksteisega harjusid ja millega nende kassid neid hulluks ajasid/ajavad.

Ulrica ja Carina jagavad oma lugusid, lisades juurde ka natuke populaartedusliku, luues mõnusa õhtuse lugemiselamuse.

Mina, kes ma olen vandunud, et pärast mu viimast kassi ma enam endale vangi koju ei võta, kuid lugedes seda raamatut kippusid ununema nii allergia, kui ka kõrgel kappidel olevad lillepotid ja vägagi kraabitav mööbel, ning väike köök, kuhu ei mahu kassi söögilaud, ja ma hakkasin mõtlema, et äkki …

Hea raamat neile, kes jagavad oma elu kassiga või siis nendele, kes sellest mõtlevad. Isegi, kui te pole kassiga seotud, ka siis on hea lugeda, sest siin on nii huumorit, kui ka heldimuse hetki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar