2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 2. november 2023

Memories of You

Raamat: Memories of You by Brooke Harris (2023)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/149270216-memories-of-you 

Shampuse korgid lendavad ja kaugelt kostvad “Head  uut aastat” hõiked äratavad mind. Ma paotan silmi ning tõmban ettevaatlikult, kuid üllatavalt valusalt hinge. Mu õe nägu tuleb fookusesse ja ma näen ta põskedel pisaraid. Kus ma olen?

Üks hetk on kondiiter Tabitha Greenwood autos, mis sõidab läbi vihmamärja Dublini, koos  kihlatu Markiga, teel uusaastapeole. Järgmine hetk ärkab ta haiglas, õnnetu näoga õde räägib talle kõigest millest ta midagi teada ei taha. Mark on läinud. Ja Tabby teab, et see on tema süü.


Leina kadunud ning mälestustesse uppunud. Tabbi ei suuda kuidagi leida seda naist, kes ta kunagi oli. Kuni päevani, kui ta sorteerib Marki asju ja leiab õrna kullast käevõru. Käevõrusse graveeritud sõnum muudab kõike. Sest see südamest tulev sõnum, pole talle …

Kas ta peaks selle saladuse lahendama? Leidma selle tüdruku, kellele see kuulub? Tabbi on silmitsi valikuga, kas astuda väljapoole neist seintest, mille ta enda ümber on kasvatanud. Tal pole aimugi, kui paljusid inimesi tema otsus mõjutab, ning kui paljud vastused taas tema oma maailma pea peale pööravad …

Romance, Drama


“Mälestused sinust” on romantiline draama, kuid mitte selline nagu oled harjunud lugema.

Jah, on enese leidmine, on mineviku hindamine, on uue armastuse ja tuleviku leidmine, kuid see pole siiski selline nagu nad tavaliselt on.

Jah, kõik algab kui kangelanna senine elu väga järsult pea peale keeratakse, kuid ta ei kihuta kuhugi pere rüppe, et siis oma endise kallimaga oma igavene õnn leida. 

Tabbi on inimene, kes  kirjutab igaks aastavahetuseks uued uue aasta lubadused, kuid sellel aastal täitub tema esimene lubadus juba enne aasta algust ja palju sõnasõnalisemalt, kui ta soovis. Seega ta ei tea, kas see oli tema süü või … 

Tabbi õde leiab tema lubadused ja täidab tema kalendri terveks aastaks meeldetuletuste ja ülesannetega. Tabbi isegi ei mäleta, mida ta kõik kirjutanud oli, seega on iga kuu alguses tulevad meeldetuletused talle endalegi üllatuseks. Ühtpidi on need ülesanded head, aitavad tal leinast välja tulla, kuid samas paneb see teda tegema ka asju, mis rikuvad tema suhted nii ta oma pere kui peaaegu ämmaga, kuid samas avavad need ka ta silmad tema endise kihlatu saladuste ja teda ümbritsevate inimeste suhtes. 

Ning jah, Tabbi leiab ka uue armastuse, kuid see pole selle raamatu ainueesmärk. Põhiline on ikkagi leinast ülesaamine, enesekindluse leidmine ja oma eluga edasiminek.


Hea lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar