2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. veebruar 2015

Sometimes a Rogue



Raamat: Sometimes a Rogue (The Lost Lords #5) by Mary Jo Putney (2013)
Hinne: C+
Vahetevahel …
Isegi kõige paremini kasvatatud preilid vajavad vahel seiklusi. Kuid kui väga hästi kasvatatud preili Sarah Clarke-Townsend võtab hetke idee ajel oma raseda kaksiku koha, riskib ta sellega oma enda eluga. Kui need kes plaanisid ta õde röövida avastavad, et nad röövisid hoopis Sarah, maksab ta kindlasti selle eest oma eluga …

Lurjus …
Rob Carmichael on suutnud oma kohutava pere kiuste ellu jääda tänu sellele, et ta on selja keeranud oma pärandile ning temast on saanud edukas Bow Tänava detektiiv, kelle eriliseks andeks on päästa hätta sattunud preilinnasid. Kuid Sarah on üks preilina, kes on valmis kõigeks, mis tema poole saadetakse. Vahet pole, kas ta kihutab hobustega üle Iirimaa, koos oma võluva päästjaga või siis viskub ta oma päästja käte vahele, pakub ta Robile pidevalt väljakutseid.
History Romance, Criminal Mystery

Mõnikord lurjus (mõnikord kangelane) on suurepärane ajalooline armastusromaan, kus on ka natuke kriminaalset müsteeriumi.

Tegelikult oleks siin koos nagu kaks erinevat lugu. Esimene neist on siis lugu Sarahi röövimisest tema sünnitama hakkava kaksikõe asemel. Sellest kuidas Rob satub nagu tellituna olema täpselt õiges kohas õigel ajal, et kihutada oma sõbra (Sarah õe abikaasa) palvel Sarahit päästma. Nende teekond viib neid Iirimaale, kus Rob Sarahile lõpuks järgi jõuab ja ta röövlite sõrmede vahelt päästab. Tuhatnelja ratsutades, elu ohtu pannes, välimust muutes ning loodusjõududega võideldes jõuavad nad lõpuks tagasi Inglismaa rannikule.

Selleks hetkeks on pool raamatut läbi ja algab teine lugu. See on lugu sellest, kuidas Rob ja Sarah on laevahuku tagajärjel sattunud Robi perekonna valdustesse, ning kui nad siis poolsurnutena Robi isa mõisasse jõuavad, selgub, et Rob (keda ta pere on surnuks pidanud) on uus Kellingtoni krahv, sest viimase paari kuu jooksul on surnud nii ta isa kui ka ta vend. Kuna mõlemad mehed on olnud mängusõltlased ja pole mõisast eriti hoolinud, siis on valdused väga halvas olukorras ja raha pole kuskilt võtta. Robi vanaema, kes eeldab et mees on samasugune kui ta isa ja vend, on tema vastu väga okkaline ning ei taha alguses sugugi omaks võtta, et Rob on nüüd uus krahv. Kui siis ka selgub veel, et Robi esimene armastus (kelle ta isa on suure rahasummaga minema saatnud, sest tema poeg ei abiellu ju mingi lihtsa karjapiigaga) oli olnud rase ja Robil on teismeline tütar, on vanaema kohe eriti tige.

Kuid Sarah on nagu Kellingtoni hea ingel, kes suudab kõik omavahel ära lepitada, kes on onu juures üleskasvades saanud korraliku hariduse mõisa- ja majapidamises ja seega oskab Robile väga head nõu anda, ning ühel hetkel mõistab Rob, et tal on vägagi kasulik Sarahiga abielluda.

Kuigi läbi kogu raamatu räägivad/mõtlevad mõlemad, et nad on kogenud suurt armastust ja selle kaotanud, ning neil pole enam armastust, mida kellegiga jagada, kuid mida aeg edasi, seda sügavamalt nad üksteisesse kiinduvad ja lõpuks peavad nad mõlemad endile tunnistama, et tegelikult armastavad nad oma abikaasat kogu südamest.

See oli üks väga hea ajalooline armastuslugu. Siin oli põnevust ja nalja ja romantikat. Kuigi nende kahe vahel särisevad tunded esimesest hetkest saati, ei karga nad kohe voodisse – noh tegelikult kargavad küll, kuid seda mitte seksi pärast, vaid selle pärast, et üksi küünis magada oleks külm – vaid nende tunded kasvavad tasahilju ja aegamööda, ning üksteist igasugustes ohtlikes ja mitte ohtlikes situatsioonides tundma õppides saavad neist esmalt sõbrad, siis elukaaslased ja lõpuks armastajad, kes austavad üksteist, tunnevad üksteise nõrkusi ja tugevusi ning armastavad üksteist igas olukorras.

Kuigi tegu on sarja viienda raamatuga, ei tundud ma kordagi et ma peaksin lugema läbi esimesed neli raamatut, et aru saada, mis toimub. Mul tekkis küll huvi eelmiste raamatute vastu, kuid see raamat seisis väga hästi ka üksinda.

Üks väga hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar