2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 24. juuli 2015

The Shadows



US versioon
Raamat: The Shadows (Black Dagger Brotherhood #13) by J.R. Ward (2015)
Hinne: C
Trez „Latimeri“ pole tegelikult olemas. Seda mitte vaid selle pärast et ta identiteet on puhas fabrikatsioon et Varjud saaks tegutseda inimeste maailma varjupoolel. Trez on müüdud ta vanemate poolt S’Hisbe Kuningannale juba lapseeas, kuid ta on Territooriumilt põgenenud ning ta on juba aastaid elanud Caldwellis kui sutenöör ja ööklubi omanik, ning kogu selle aja on ta end peitnud oma saatuse eest olla kellegi teise seksuaalses alluvuses. Tal pole kunagi olnud kedagi, kellele ta päriselt loota võiks … väljaarvatud ta vend, iAm.

UK versioon
iAmi ainus eesmärk siin elus on alati olnud oma venna enesehävituslikult teelt eemale hoidmine ning ta teab, et ta pole oma ülesandega väga hästi hakkama saanud. Seda siis seniks, kuni Trezi ellu tuleb Selena ning keerab ta elu peapeale … kuid seda siiski liiga hilja. Vajadus täita Kuningale antul lubadus ning naida printsess on kätte jõudnud ning pääsu pole kuhugi, peita pole võimalik ning läbirääkimistest pole huvitatud.

Trez peab otsustama oma südame ja saatuse vahel, mida ta ise endale valinud pole, kas sead ohtu ennast ja teisi – või lahkuda igaveseks naisest keda ta armastab. Kuid siis tabab neid uskumatu õnnetus ning see muudab kõik. Trezi ees on haigutav emotsionaalne kuristik ning ta peab leidma põhjuse edasi minekuks või siis riskima sellega et ta kaotab oma hinge igaveseks. Ning iAm on valmis vennaarmastuse nimel tegema äärmuslikke ohverdusi …
Paranormal, Romance,

Varjud … mida öelda siis Trezi ja iAmi loo kohta. See on klassikaline Ward.

Taas kord on loo keskmeks grandioosne armastuslugu, millele Ward annab seekord R.R.Martiniliku keeru … tegelikult polegi nende kaheteistkümne eelneva raamatu jooksul kordagi ühtegi õnnetut armastuslugu olnud, alati on lõpp olnud õnnelik, isegi kui ta on olnud seotud suurte agadega või siis vaimudega, kuid alati on olnud lõpp õnnelik. Ning lisaks sellele suurele armastusloole on ka siin need kõrvallood, mis saavad peagi oma raamatud – Paradise ja Craeg (Blood Kiss); Rhage (The Beast) või siis lood mis jätkuvad pealugude kõrval, kuni saabub nende soolo aeg – Layla, Xcor; Assail, Marisol ning ei tasu ka unustada Lassiteri.

Seega siis seekordne lugu on Trezist ja Selenast, kuidas Trez ei saa põgeneda oma saatuse eest, mis on talle tähtedega määratud ning Selena ei saa põgeneda saatuse eest, mis on talle tema DNAga määratud. Kuid nagu alati ei ole kõik täpselt nii kui esialgu näib ning alati on olemas inimesi, kes on valmis mängima teiste inimeste eludega, et saavutada seda mida nad endale tahavad, kuid, kui nad vahele jäävad, siis saavad nad täpselt selle saatuse, mida nad väärivad. Ning ärgem unustagem, et Trezil on kaksikvend ning see raamat on siiski neist mõlemist, isegi kui põhilugu on Trezist. iAm on olnud alati oma venna hoidja, ning lõpuks leiab ka tema kellegi, keda kaissu võtta Bethi kassi asemel. Carta on iAmi ainuõige. Kuid mind jäi kummitama küsimus, mis sai kassist ja kas ta mitte ei hakka Carta pärast armukadetsema?

Noh igatahes, lesserid teevad oma asju ja Vennaskond omi asju ning Varjudel on oma mured ja Valitutel omad, ning elu läheb edasi nagu ikka.

See oli hea lugemine, kuid kuna see lugu hakkab juba kordama mõningaid eelnevaid lugusid, siis äkki peaks tegema selle sarja lugemises väikese vahe, kuid samas kes saaks siis loobuda Hollywoodi loo lugemisest :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar