2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 4. aprill 2016

Tormiõde (The Storm Sister)



Raamat: The Storm Sister (The Seven Sisters #2) by Lucinda Riely (Tõlge Faina Laksperg) (2015)(Varrak, RR, A)
Hinne: B
Ally D’Apliése valmistub võistlema ühel maailma ohtlikeimal regatil, kui ta saab teada, et ta kasuisa on äkki ja salapäraselt surnud. Kiirustades tagasi koju oma viie õe juurde, saab ta teada, et nende isa – eraklik biljonäär, keda nad armastavalt kutsuvad Pa Saltiks – on neile kõigile jätnud ahvatlevad vihjed nende tõelise päritolu kohta.

Ally on hiljuti ka leidnud oma elu esimese tõelisel kirgliku armastuse, mis muudab ta elu igaveseks. Kuid nüüd kui ta elu on peapeale pööratud, otsustab ta loobuda avamere võistlused ning järgneda isa poolt jäetud vihjetele, mis viivad teda jäiselt kaunisse Norra …

Norras leiab Ally oma juured – ning ka selle kuidas tema lugu on vältimatult seotud noore kuid tundmatu lauljanna Anna Landvikiga, kes elas pea 100 aastat tagasi ning laulis Peer Gynti esmalavastuses, mis oli loodud Ibseni samanimelise raamatu ainetel Greigi poolt. Mida enam Ally saab Anna kohta teada, seda enam hakkab ta ka mõtlema, kes Pa Salt tegelikult oli. Ning miks isa kunagi seitsmendat õde koju ei toonud?
Fantasy, History, Romance

Pärast Seitsme õe esimese raamatu lugemist tekkis mul loomulikult huvi lugeda ka järgmist osa ja kuna Varrakul ilmub tõlgitud raamat alles käesoleva aasta lõpus või tuleva aasta alguses, siis ei suutnud ma vastu pidada ahvatlusele lugeda järgmist osa juba originaalis.

Teine raamat – Tormi õde – on siis teise õe Ally lugu. Ally lugu on äärmiselt emotsionaalne ja kogu lugu käib pidevalt üles ja alla. Üleval on siis šoki hetked, kus lugeja saab nutta või on sügavas depressioonis ja all on need hetked, kui lugejat valmistatakse ette järgmiseks šokiks. Võib ju ka öelda, et lugu on kord kiire ja intensiivne ja siis jälle venin, kuid tegelikult on lihtsalt väga intensiivne osa ja siis maharahunemise ja ettevalmistuse osa järgmiseks löögiks.

Fastnet Race
Esimene šokk on loomulikult see kui Pa Salt sureb, kui te aga olete juba lugenud esimest osa, siis ei ole see üllatus, see on kogu sarja lahutamatu osa. Järgmine šokk on aga tõeliselt raske, ning see on üsnagi raamatu alguses. Kui lõpuks on silmad kuivad ja enam ei luksu, siis võib küll mõelda, et mida siis nüüd veel enam tulla saab, sest halvim on juba juhtunud, kuid nagu ma alguses ütlesin käib kogu lugu emotsionaalselt üles ja alla ning Ally esivanematel elu polnud kerge.

Kui Ally hakkab lugema Anna lugu – noor neiu, kes on pärit Norra väikelinnast, satub oma imelise lauluhäälega ooperit laulma, leiab kuulsuse, kuid siis teeb elus valed valikud ja peaaegu kaotab ka oma elu, kuid siiski … - siis on raske aru saada, kuidas küll Ally temaga seotud saaks olla, rääkimata sellest, kuidas Pa Salt temaga seotud on (sest esimeses raamatus tuli ju Pa Salti seotus väga kergesti välja), kuid mida kaugemale lugu läheb ja iga uue tegelase lisandumisega saab seotus üha selgemas, Ally leiab oma sugulased ning raamat ei saaks paremini lõppedagi.
 
Kuid Pa Salti seotus jääbki saladuseks. Kuigi mul on paar ideed, kuidas ta võiks seotud olla, aga seda, kas mul on õigus, saab ilmselt teada alles seitsmendas raamatus.

Kuid igatahes oli tegu ühe vägagi kaasakiskuva looga ja ma ootan juba huviga järgmise raamatu ilmumist.

Seda raamatut lugesin ma kuulates Griegi Peer Gynti muusikat, et aru saada, millest jutt ja kogeda loodetavasti sama tunnet, mida raamatu tegelased kogesid, kui nad kas mängisid või kuulasid seda muusikat või laulsid selle muusika saatel.
 

3 kommentaari:

  1. Tere!
    Lugesin ka esimese raamatu ja ootan nüüd pikisilmi järgmist! Tegin Internetis uurimustööd ja leidsin, et Eestis seda hetkel ka inglisekeelselt pole, et raamatukogus ega poodides. Kas tellisite välismaalt? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. RahvaRaamat pakub ju küll selle raamatu tellimise võimalust.

      Kustuta
    2. Anni

      Tormiõde on peagi Varrakul ilmumas.

      Kustuta