2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 19. aprill 2016

Some Touch of Pity



Raamat: Some Touch of Pity by Rhonda Edwards (1977)
Hinne: C
Aasta 1483.
Richard, Glouchesteri hertsog naaseb koju kangelasena, olles võitnud mässavaid šotlasi …

Oma venna, kuninga leitnandina põhjas, veedab Richard suurema osa oma ajast võideldes mässavate šotlastega ja veedab oma vähese vaba aja koos teda jumaldava perega.

Richardi ja tema abikaasa Anne vaheline armstus on sügav ning lakkamatu, arusaamatu kellegile teisele peale nende, nende omavaheline andunud hoolimine üksteise vastu on üks läbi aegade suurimaid armastuslugusid.

Richard ja Anne elavad üksteise nimel – ning nende ainsa lapse Edwardi nimel. Selles elus on and õnnelikud, ning ei soovi mingil juhul oma olukorda muuta.

Richardi andumus oma kuningale, Edward IV, kes on ühtlasi ka ta vend, kinnitab selle et ta teeb oma tööd nii hästi kui suudab ning pareminigi veel, kuid tal pole endal soovi kõrgemale pürgida. Kuid nende rahulik õnn purustatakse kui kuningas sureb ja riiki jääb juhtima lapskuningas.

Üks viimaseid Kuningas Edwardi tegusid oli see, et ta määras Richardi Inglismaa Kaitsjaks, et noort kuningat kaitsta ning juhtida, kuni ta täisealiseks saab. See lükkas aga Richardi ohtlikusse jõumängu ja reetmisesse, ning sunnib Richardit tegema oma elu raskemaid otsuseid. Reetmine saadab Richardit tema venna enneaegsest  surmast kuni ta oma viimse hetkeni Bosworthi verest nõretaval lahinguväljal.

Teda on kutsutud lapsetapjaks, verepilastavaks kiimlejaks ning võimuahneks türanniks. Need salakavalad väljamõeldised, mida ta vaenlased levitasid, ähvardasid Richardi võimu ning tema alamate lojaalsust krooni, Inglismaa ja perekonna vastu.

Richardi armastus oma abikaasa vastu ning tema lõppematu ängistus pärast naise surma, ning tema tehtud raskete otsuste koorem, piinavad teda kuni viimse lahinguni, kuhu ta läheb juba kindla teadmisega lähenevast surmast.
History

See ajalooline romaan on siis lühiülevaade Richard III lühikeseks jäänud valitsemise ajast, kuidas temast saab kuningas, mida see tähendab talle ja ta perekonnale, ning kuidas ta valitsemiseaeg lõppeb.

See raamat on kirjutatud kui kollektsioon nende inimeste memuaaridest, kes olid seotud Richardiga, ning ka Richardi enda mälestused. Oma osa annavad tema abikaasa, ta väejuhid, teenrid, sugulased, ja muud troonile lähedased tegelased. Sedaviisi saavad lugejad ülevaate mitte ainult tegemistest kuningakojas vaid ka mujal Londonis ja teistes tähtsamates linnades. See oli väga julm aeg, ning kui keegi julges end sellel ajal kuningaks kuulutada, siis pidi ta olema vägagi halastamatu türann, et ta seda trooni ka kauem kui paar päeva/kuud/aastat enda käes hoida suudaks.

Vägagi kaasakiskuvalt kirjutatud lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar