2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 28. juuni 2016

Millie' Armuseiklused (Millie's Fling)


Raamat: Millie's Fling by Jill Mansell(2009, tõlgitud 2016) (Varrak, RR, A)

Hinne: C


Menukirjanik Orla Hart võlgneb oma elu oma heale sõrbannale Millie Bradyle, kelle kasutu poisssõber on ta just maha jätnud. Orla kutsub Mille Cornwally, kus Millie loodab veeta suve ilma ühegi kohtinguta. Kuid Orla näeb Milliet kui oma järgmise raamatu kangelannat, ning otsustab leida Milliele tama unistuste mehe. Kuid neil kahel naisel on täiesti erinevad arusaamad milline võiks olla üks unistuste mees.

Romance, Comedy



Millie Armuseiklused on umbes nagu Bridget Jones Cornwallis. Kõik, mis saab valesti minna või mida saab valesti/kaheti mõista saab minna valesti ja mõistetakse valesti. Ja see kõik on nii kuratlikult humoorikas, kuid samas ka annab kõvasti trenni silmalihastele, sest pole „kokkusattumust“ mille peale ei tahaks silmi pööritada.



Millie on siis väikese Cornwalli linnakese (Orla ei kutsu teda sinna elama, nagu eessõnas öeldus, Olra ise on Cornwallis uustulnuk) neiu, kes töötab reisibüroos ning tema ülemsuteks on abielupaar, kes teeb kõike üheskoos ja ühtemoodi ja naispool sellest liidust on ülimalt armukade iga naise peale, kes kasvõi hingab tema mehe poole.



Millie on juba paar kuud käinud ühe poisiga, kes viib ta nüüd siis romantilisele väljasõidule kaljutipule, et küsida, kas ta nad võiks kokku kolida, kuna poiss on just kaotanud korteri, kus ta seni koos oma semudega elas. Kuid Millie ei kuulagi teda, sest ta on vaatama jäänud üht naist, kes paistab oma auto juures nutvat ja siis meenub Milliele, et lisaks romantikale on see kaljunukk tuntud ka enesetapjate meeliskoha poolest. Seega poisi pahasest jorinast välja tegemata, lahkub ta autost ja läheb selle nutva naise juurde.



Orla abikaasa on teda petnud teise naisega ja selle pärast nad Cornwalli kolisidki, et meest ahvatlustest eemale saada, kuid nüüd arvab ta, et mees on oma vanade kommete juures tagasi ja ta ei taha enam elada, kuid Millie räägib ta ümber. Teine põhjus, miks Orla nii endast väljas on, on see, et tema viimane raamat on saanud hävitava hinnangu ühelt Iiri kirjanikult. Ta tunneb et on omadega ummikus, ta ei oska enam kirjutada, aga siis tuleb tal idee, kirjutada roman, mis ei oleks väljamõeldud tegelastega ja ülepaisutatud juhtumistega ning tipitud täis kuulsaid nimesid. Ta kirjutab uue romaani täiesti reaalsest inimesest (muutes nimesid loomulikult) ja täiesti reaalsetest juhtumustest – peategelaseks oleks Millie ja tema elu.



Kuid Millie ja tema sõbranna Hester on just kokku leppinud, et kes sellel suvel seksib, on teisele 200 naela võlgu ja seda kõike vaid selle pärast, et Hesteri armastatud Nate on tööga seoses läinud poolesk aastaks Šotimaale, kuid linna on tulnud Hesteri kunagine silmarõõm Lukas ja Hester on valmis Lukase pikka keha mööda üles ronima nagu see oleks ronimispuu, sest Lukas on see, kes kunagi Hesteri sõrmede vahelt libises ja ta ei tahaks elu lõpuni mõelda „Aga mis siis oleks, kui ...“



Seega, on tüdrukutel siht silme ees, suve nautida, flirtida, kuid ei mingit seksi. Kui nad ühel õhtul tulevad tagasi baarist, leiavad nad kellegi kaotatud rahakoti ja lõbusas tujus kavatsevad nad teha väikses pilakõne, mis osutub vägagi lolliks naljaks. Kuid nali ei jää vaid sinna paika, sest saatus viib Milliet ja pilakõne saajat Hughi üha uuesti ja uuesti kokku. Ja vahet pole milliseid hõrgutavaid mehi Orla Millie poole tõukab, on Hugh ikka kuskil tagaplaanil.



Kuid nagu juba alguses öeldud on kogu lugu pungil täis arusaamatusi, valesti mõistmisi ja muid absurdseid ja naljakaid situatsioone, mis meeutavad iga teist Briti Rom/Comi ja eriti Bridget Jonest.



Mõnus humoorikas suvine lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar