2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 28. juuni 2016

Lessons in Loving


Raamat: Lessons in Loving by Peter McAra (2016)
Hinne: D
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/28283859-lessons-in-loving
Otsitakse: õpetajannat. Korraliku Inglise haridusega, et juhendada meesõpilast maapiirkonnas.

Sydney, aasta 1902. Kate Courney vajab hädasti tööd ning ta on selleks valmis ka reisima kaugele New Englandi põllumajanduspiirkonda, et kandideerida õpetajanna ametikohale. Teda võtab vastu rikas maaomanik, maamehelikult kena Tom Fortescue, ning Kate üllatuseks polegi tema tulevane õpilane mitte noor poiss – vaid täiskasvanud noormees.

Tomi ema surmavoodi soov oli, et Tom leiaks endale hea kasvatusega ja heast perest pärit Inglise abikaasa. Kuid maapoiss maakasvatusega ei saaks ju kunagi endale kaunist leedit. Tom vajab Katet, et tema teravad nurgad siledaks nühkida, ning teda ühele Inglise roosile piisavalt ahvatlevaks teha, et naine temaga abielluda tahaks.

Kuid minda rohkem aega veeab Kate Tomi seltsis, seda lähedasemaks nad saavad, ning Tom peab otsustama oma lapsepõlve unistuste ja selle vahel mis reaalset tema ees seisab.
Romance

Minu jaoks oli see lugu nagu Austraalia versioon Jane Eyrest, lihtsalt puudub jutustus kohutavast lapsepõlvest, hull abikaasa ja imelikud sugulased.

Kate sõidab peale Sydney õpetajate gümnaasiumi lõpetamist kaugesse maakohta, et saada endale koduõpetaja ametikoht, teades, et teda peaks ees ootama meesõpilane, ning loomulikult eeldab ta, et tegu on lapsega. Kuid tema võõrustaja Tom on hoopis see, kes kunagi lapsepõlves, peale ema surma, on saanud ebatäiusliku esmaõppe oma majapidajannalt, ning hiljem kui ta kooli saadeti, põgenes ta sealt, kuna tal oli õppimisega ja teistega läbisaamisega raskusi.

Tomil on täpselt nii palju haridust, et ta on isalt päranduseks saanud mõisa ja maad vägagi edukaks äriks kasvatanud, kuid kuna ta ema oli talle alati rääkinud, et ta peaks abielluma ikkagi kellegiga Inglismaalt, siis aasta varem oligi ta Inglismaale läinud, kus ta kohtus kena neiuga, kes teda siiski ei soovinud, kuna Tom rääkis ja käitus kui maakas. Seega tulebki mängu Kate, kes õpetab talle korralikku Inglise keelt ja kirjandust ja muud kultuurset, et ta võiks käituda vastavalt oma seisusele.

Tunnid lähevad edukalt ning Tom ja Kate veedavad üha rohkem aega ka väljaspool koolitundide aega. Tom näitab talle mõisa ümbrust ja Kate räägib Tomile oma elust. Nad oleks kui teineteisele loodud, kui vaid Tomi väljavalitu Inglismaalt poleks peagi koos oma vanematega saabumas Austraaliasse.

Kui laev maabub ja Tom ja Kate neile vastu lähevad, on Tom suurepärane näide hästikasvatatud härrasmehest ja tema tulevane ja ta vanemad on üllatunud, kuid kõige tähtsam neile on ikkagi Tomi raha.

Kas Tom leiab oma elu õnne, kas Kate saab tagasi oma parima õpilase?

See on ilus armastustlugu, milles on mõningad loogikavead ja mõningad ebakohased hüpped, kuid põhimõtteliselt täiesti loetav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar