2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 17. juuni 2016

The Improbable Wonders of Moojie Littleman



Raamat: The Improbable Wonders of Moojie Littleman by Robin Gregory (2015)
Hinne: C
Moojie Littleman pole lihtsalt üks tavaline orb kellel on maavälised sõbrad, ta pole lihtsalt üks laps, kes satub imepärastesse maagilistesse seiklustesse, müütilistesse õnnetustesse, milles on nii armastust, perekonda kui ka arbuuse. Ta on ennekõike üks vägagi omapärane ja ootamatu kangelane, kellesugust varem pole nähtud.

Moraalne mõistujutt, müüt, lüüriline proosa – Moojie Lilltlemani uskumatus imed on lugu puudega poisist, kes saadetakse St. Isidore Minestavate Kitsede Meiereisse, kus tema kindel soov „kuuluda“ annab talle jõudu enese leidmiseks. Teda on ees ootamas üllatav tulevik, kui ta suudab ellu jääda viimases, kõige hirmuäratavamas katsumuses.
Fantasy, YA

See on lugu poisist, kelle elu pole olnud lihtne tema sünnist saati, kuid tema ümber on olnud alati häid inimesi, kes on näidanud oma armastust ühel või teisel moel, kuid ta pole kunagi olnud tegelikult päris üksi.

Kuid Moojie jaoks on tema elu kohutav, ta pole nagu teised poisid, ta jalad ei tööta õieti, ta vasak käsi on kange ning ta kokutab. Ta vanemad jätsid ta kiriku treppidele ühel maavärina ööl, ta uus ema armastas teda väga, kuid ta isa tõmbus tast eemale, kui selgus, et ta pole tavaline poiss. Kui ta oma ema teist korda kaotab, viib ta isa ta vanaisa juurde ning jätab ta sinna. Aastaid elab Moojie kartuses, et ta saadetakse internaatkooli ja seega teeb ta kõik, et farmis vanaisale kasulik olla. Ta õpib tegema talutöid ühe käega karkudele toetudes. Ta on saanud endale ka sõprades kohalikud „kurjamid“ kes õpetavad teda lugema, armastama, uskuma ning endas ja teistes head leidma. Ta polnud mingi tavaline poiss, tal olid võimed, mida ta õppis kontrollima ning kasutama.

Kuid siis hakkavad asjad Moojie elus lihtsalt valesti minema ning see elu mida ta siiani oli teadnud muutub kui ta kaotab inimesed kellest ta hoolib, õpib tundma armastust ning kaotab oma esimese armastuse, leiab uusi sõpru ning uusi asju iseenda kohta.

See oli väga emotsionaalne lugu poisist ning katsumustest tema elus. Hea lugu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar