2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 22. september 2016

A Scot in the Dark



Raamat: A Scot in the Dark (Scandal & Scoundrel #2) by Sara MacLean (2016)
Hinne: B
Üksikust Lilyst saab skandaalne võrgutaja
Miss Lilian Hargrove on enamus oma elu elanud üksinda kullatud puuris, unistades seltsilisest ning armastusest. Kui üks kunstnik pakub talle ilusaid lubadusi ning palub tal poseerida skandaalse maali jaoks, ei kõhkle Lily hetkekski … kuni see valelik boheemlane jätab ta häbisse. Kuna maal on nüüd avalikuks tulnud, ei ole Lilyl muud võimalust kui pöörduda ainsa mehe poole, kes võib teda tema häbist päästa.

Mägismaa Kurat muutub Loiuks Hertsogiks
Warnicki Hertsog vihkab kõike mis on Inglaslik, ja eriti vihkab ta aristokraate. Vahet pole et see suursugune Šotlane on pärinud ühe ihaldusväärsemaid Hertsogkondi Britannias – ta ei taha seda, eriti kui ta avastab et sellega koos on ta pärinud probleemse eestkostealuse, kes on selleks juba liiga vana ja liiga ilus, et olla tema probleem.

Tartan tuleb linna
Warnick tuleb Londonisse ühe eesmärgiga: panna neidis mehele ning seega saaks temast kellegi teise probleem ja Warnick saaks minna tagasi on Šotimaa normaalse rahuliku elu juurde. See on ideaalne plaan, kuni Lily teatab, et ta abiellub vaid armastusest … ja me Šotlane avastab, et Inglismaal on üks asi, mis talle liigagi meeldib …
History, Romance

See Sarah MacLeani Pimeduses istuva Šotlase lugu on järjekordne suurepärane ajalooline armastusromaan.

Seekord on siis Skandaal Lilian (Üksik Lily) ja Lurjus on Alec (Šoti Jõhkard). Alec Stuart on saanud Hertsogiks kui kõik eelnevad seitseteist hertsogit surevad ühel või teisel viisil kahe nädala jooksul. Alec pole seda tiitlit kunagi oodanud ega ka tahtnud ning kõik Inglispärane on talle vastik. Seega on ta jätnud oma pärandi oma võimeka advokaadi kätesse ning jäänud rahulikult Šotimaale … seda siis kuniks ta kuuleb et tal on hoolealune, noor neiu, kes on skandaali sattunud, seega tuleb tal minna Londonisse, et oma hoolealusega tutvuda ning teda ta skandaalis päästa.

Lilianist sai Warnicki Hertsogi hoolealune kui ta isa suri. Aastaid oli ta elu väga hea, kuid siis tookordne Hertsog suri, ning järgnesid need seitseteist hertsogit ja seejärel jäi Lily viieks aastaks üksi, keegi ei kuulnud tast midagi, keegi ei pannud teda tähele, ta lihtsalt eksisteeris vaikselt teiste varjus. Kuni ta jäi silma ühele näitlejale/kunstnikule, kes teatas, et Lily on tema muusa, ning maalis tast palju pilte, ühe neist alasti. See poleks ju olnud probleem, kui see maal oleks jäänud tõesti vaid mehe omandisse, kuid mees plaanib selle maali, mida ta ise peab parimaks maaliks eales, isegi paremaks kui Mona Lisa, panna ülesse Kuninglikule Maalinäitusele.

Nii siis ongi, et Lily peidab end ühes Hertsogi majadest, kuni tuleb Alec ja ukse maha lööb, ning vannud, et ta kaitseb Lilyt … pannes ta mehele kellegile, kes on valmis teda võtma, vaatamata skandaalile. Kuid Lily tahab vaid minema saada, põgeneda, seda kõike unustada, eriti unustada seda meest, kes teda reetis. Alec teab oma kogemustest, et põgenemine ei aita, vaid abielu aitab.

Kuigi Alec ja Lily armuvad hetkega, teevad nad kõik et seda mitte tunnistada, kuni nad suudlevad ning siis on kõik piirid läinud. Lily on valmis andma Alecile oma hinge ning südame, kuid Alecil on absurdne kinnisidee oma minevikuga kui „Šoti Jõhkard“ ning tema meelest pole ta Lilyt väärt. Seega nad tantsivadki üksteise ümber – Lily saab talle sammukese lähemale ja Alec hüppab kaks sammu tagasi. Vahet pole, et kõik nende ümber näevad, et nad on kui üksteise jaoks loodud, ning nad lõhuvad üheskoos korsette ja voodeid, röövivad maale ning jagavad kehalist karistust elumeestele, Alec on siiski surmkindel, et ta peab Lily kellelegi teisele mehele panema.

Selleks läheb vaja tõsiselt tugevat naist, et sundida seda pimedat sõbraliku hiiglast põlvili, kuid kui ta sellega on hakkama saanud, ei saaks nad õnnelikumad ollagi.

See oli üks absoluutselt suurepärane lugu, naljakas, armas ning põnev. Tõsi, Aleci kinnisidee pani mind aegajal hambaid krigistama, kuid sellised MacLeani lood juba kord on, tugevad naispeategelased ja peata kanana käituvad meespeategelased, kes vajavadki naisi, kes neile õige tee kätte näitaks. Mulle ta raamatud väga meeldivad. 

See lugu lihtsalt meenutas mulle nii väga seda raamatut, kui ma seda kuulsin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar