2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 20. september 2016

The Danger in Daring a Lady



Raamat: The Danger in Daring a Lady (The Naughty Girls #4) by Emma Locke (2016)
Hinne: D
PANUS, MIDA TA EI SAA KAOTADA
Külmanärviline lurjus Lord Darius Alexasnder ei suuda kunagi hasardile vastu panna. Kui talle pakutakse ühes külaksese väikses võõrastemajas võimalust kaarte mängida, paneb ta mängu oma pere säästud, olles kindel, et tema linna kogemused annavad talle teiste ees eelise. Ta poleks iial uskunud, et ta kaotab kogu varanduse ühele ärritavalt enesekindlale ja ebatavaliselt ilusale poisilikule neiule, kes kohalike meestega mängimas oli. … Ta ei oleks ka oodanut, et kaotab talle oma südame.

NAINE, KEDA TA POLE VÄÄRT
Caitlin Hart on tundud oma mõistliku meele poolest. Kui üks naeruväärne päevavaras viskab lauale kõik oma säästud, ei kõhkle ta hetkekski, et need tal ära võtta. Kuid Lord Dare ei lepi kaotusega nagu tõeline härrasmees. Ta pakub välja kompromissi and ei lähegi kaua kui see kena nadikael töötab oma kaotust tagasi Caitlini väikses talus. Kuid Caitlini korralikult hooldatud põllud võivad olla liiga väiksed, kuna peagi hakkab Caitlin mõtisklema, kas ta äkki saaks mehe enda juurde igaveseks jätta, ka pärast seda kui ta on oma raha tagasi teeninud.
History, Romance

Ma ei tea miks ma küsisin seda raamatut NetGalleyst lugeda, arvestades seda, et mulle ei meeldinud juba Emma Locke eelmine raamat – The Problem with Seduction. Äkki ma lootsin, et ta on eelmistest lugudest midagi õppinud ja uus raamat on parem. Noh ei olnud.

Seekord on siis loo peategelasteks Caitlin ja Dare. Caitlin on sündinud mõisa maavalitsejale, siis sai temast mõisas teenija, siis kõrtsi ettekandja ning kui ta õde oli abiellunud kohaliku väiketalunikuga, läks ta õe juurde abiliseks. Kuid siis said ta õde, õemees ja nende väike tütar õnnetult surma ja talu jäi Caitlinile. Ta on juba aastaid püüdnud üksi talu üleval pidada, kuid tema naaber, mõisavalitseja, püüab teda välja puksida, küll talt töömehi üle ostes, tema karja varastades, ta kiviaedu lõhkudes ning ka kaardimängulauas püüab ta Caitlinit veenda, et ta oma talu mängus panuseks paneks. Kuid kui siis lõpuks ongi Caitlin valmis oma talu peale mängima on võitjaks hoopis tema ise, seega jäävad nii mõisahärra kui ka läbisõidul olev Londoni härrasmees oma rahast ilma ja Caitlinil on lõpuks raha, et ta ei peaks kartma talust ilmajäämist.

Lord Darius, keda kõik kutsuvad sobivalt Dare (julgustükk) on tuntud mängusõltlane. Ta on täpselt nagu ta isa ja keegi ta vendadest ei usalda teda. Ta võlad on nii suuteks kasvanud, et tema võlausaldajad olid valmis ta poolsurnuks peksma, et ta lõpuks oma olukorra tõsidust mõistaks, kuid karistuse osaliseks sai hoopis ta kaksikvend (eelmise raamatu peategelane Lord Constantine). Pärast seda nõustub Dare oma võlgade katteks end müüma rikkale lesele, kuid ka vägagi elurõõmus mees ei pea lõpuks vastu selle lese nõudmistele, seega on ta rõõmuga valmis täitma oma venna nõudmist ja viima suure summaga pangatähte ühele nende juristidest, kes asub kaugel väikelinnas. Kuid kas ikka tasub usaldada mängusõltlase kätte nii palju raha. Seega kui ta on selles väikses võõrastemajas maha mänginud oma taskuraha ja lauale pannakse terve talu, siis ei suuda ta vastu panna võimalusele oma vendadele tõestada, et ta polegi päevavaras … aga vaatamata vägagi heale kaardivalikule, on Caitlinil veelgi paremad kaardid. Seega läheb Dare järgmine hommik Caitlini juurde oma õigust nõudma (või nii ta arvab), et ta oma raha tagasi saaks, sest ta poleks tohtinud seda mängu pannagi ja ta peab kindlasti selle rahatähe viima kokkulepitud kohta.

Kuid Caitlin ei ole ullike, ta teab et laual on laua õigus ja kui Dare juba raha talle kaotas, siis pole tal õigust seda tagasi nõuda, kuid ta võib selle tagasi teenida, hakates Caitlini abiliseks, parandades aedu, aidates kartuleid noppida … et siis Dare teeniks kuu ajaga kaotatud summa tagasi.

Kui Caitlin aga läheb kohalikku panka pangatähte rahaks vahetama, selgub et pangatäht on võltsitud. Et Dare vend ikkagi ei usaldanud oma mängusõltlasest venda, vaid tahtis näha, kas ta vend suudab end tagasi hoida ning mitte pere varandust maha mängida, ning ta ei suutnudki. Dare on pühaviha täis ’Kuidas ta vend võis teda küll niiviisi petta!!!’ ja kui Dare teine vend jõuab talle paari nädala pärast järele, et ta tagasi Londonisse viia, lähevad nad sinna juba koos Caitliniga, et Caitlin võiks Tonylt oma võidetud summa välja nõuda ja võib-olla Londonisse elama jäädagi.

Loomulikult ei lähe see nii lihtsalt. Esiteks pole Tony kodus ja siis tekivad tal tunded Dare vastu ja Darel tema vastu, kuid Dare peab valima, kas minna tagasi oma rikka lese juurde, et võlgu olev raha tagasi teenida, maksta lesele võlg või minna võlavanglasse. Ausalt, ma ei mäleta, kuidas see lugu lahenes, kuid lõpuks on õnnelik paar koos ja kõik on õnnelikud.

Ka see lugu nagu eelmine on täis vasturääkivusi, absurdseid väiteid ja asju mis tundusid olevat hoopis teisest loost, sest nad ei sobinud kuidagi selle looga. Otseselt ei saa ju öelda, et tegemist oleks olnud halva raamatuga, kuid mulle ei meeldinud ta kohe üldse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar