2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 27. september 2016

If The Dress Fits



Raamat: If The Dress Fits by Daisy James (2016)
Hinne: D
Ta võib küll olla kõige kuulsam inimene terves riigis … kuid keegi ei tea ta nime!

Kuulus näitlejanna Lilac Verbois on korraldanud võistluse, et disainitaks pruutkleit tema eesootavaks pulmaks … ning Callie eriline, sätendav siidikleit on üks nendest, mis on viimasesse ringi jõudnud. Kuid just siis kui kõik tema unistused peaks tõeks saama, tabab teda õnnetus ning ta kiirustab tagasi koju – unustades täita kleidiga kaasaminevad paberid!

Aastaid tagasi, kui Callie lahkus väiksest vaiksest Althrope külast suurlinna tulesid täis Londonisse, ei arvanud ta, et ta veel kunagi siia tagasi tuleks. Ja seal on ka üks mees, keda ta lootis enam mitte kunagi näha. Theo, tema lapsepõlve armastus, kellest sai rocki täht, kesta elu peapeale pööras. Kuid nüüd on Callie külas tagasi, ning ta mõistab, et tal on aeg jooksmine jätta … ning oma minevikule silma vaadata.

Kuid Callie ei tea, et Lilac Verbois on alustanud Tuhkatriinulaadset jahti … ta otsib kes on teinud selle ideaalse, pärlitega kaetud pruutkleidi, kuid pole oma nime juurde lisanud.
Romance,

Ma valisin selle raamatu NetGalleyst, kuna mu kaaslugejad olid seda lugenud, neile meeldis ja ma tahtsin midagi kerget lugeda. Kui keegi ütleb „Loe seda, see on hea kerge meelelahutus“ siis sa ju ootadki seda, et see on hea ja kerge meelelahutus. Kuid minu jaoks oli see raamat kui lõbustuspargi ameerika mäed. Kui ma ütlen ameerika mäed, siis ilmselt tekib teil kohe nägemus sujuvast ka kiirest sõidust üles ja alla ja mõningad järsemad keerud täis armastust ning nalja ning arusaamatusi, nagu rom-com lood ikka on. Kuid see raamat oli hoopis midagi muud. Sõitu alustad laskudes alla, siis üles, siis paremale, vasakule, ning järske hüppeid siia ning sinna, et lõpuks pole sa enam päris kindel, mis raamatut sa loed … noh ok, nii hull siiski pole, kuid kõik need Callie tuuleliputaolised tujumuutmised olid ikka tõsiselt tüütud.
 
Lugu on siis pruutkleitide disainerist, kes on oma poisssõbrast neli aastat tagasi lahku läinud, on end pärast seda töösse matnud ning nüüd on ta siis oma disaini esitanud võistlusele, kus kuulus filmistaar valib oma pulmakleiti. Vaid mõni minut enne seda, kui tuleb kuller, kes kleidi ära viib, saab Callie telefonikõne, mis teatab, et ta tädi on kokku kukkunud ja haiglasse viidud. Kumb on tähtsam, kleit või tädi … Callie lendab oma tädi kõrvale ning jätab töökaaslased kleidiga tegelema.

Kui ta haiglasse jõuab on tal jäänud vaid matused korraldada. Callie on šokis. Ta tädi on talle pärandanud oma väikse lõngapoe, kus Callie kasvas üles õppides õmblemist, kudumist, tikkimist … kõike mis on moega seotud. Tema esimene mõte pärandist kuuldes on pood maha müüa, tagasi Londonisse minna, sest tema jaoks pole siin enam midagi. Teine mõte on põgeneda, sest tema ex käib endiselt tihti nende kodulinnas. Kolmas mõte on pood läikima lüüa ning siis müüa, ta peab ju mõtlema neis inimestest kes on poega seotud, kes olid harjunud seal käima seltskonna pärast. Ta peab Londonisse tagasi minema, kuigi nad võistlust ei võitnud. Kohalikud keelitavad teda jääma ja ka lahkuma. Ta ex tahab temaga rääkida, Callie ei suuda teda usaldada, ta armastab meest endiselt, kuid siis näeb ta teda taas oma fännidega (ta ju siiski on värske tagasihoidlik rocki staar). 
Filmitähe pulmakonsultandid otsivad teda taga, kuna ta siiski võitis selle võistluse. Callie alustab taas poes koos käiva kudumis ja lobisemise klubiga. Ta kohtub filmitähega. Ta suudleb oma exi, põgeneb tagasi Londonisse, siis taas tagasi kodukülla. Ta alustab oma pruudipoe uue haruga. Ta on oma exi peale vihane. Kõik ta ümber armuvad ja moodustavad paarikesed. Callie tahab pulmas  põgeneda kohe pärast seda, kui ta on pruudile kleidi selga aidanud, kuid ta jääb siiski lõpuni. Kogu see lugu käib üles ja alla ja vasakule ja paremale ning sammuke edasi ja taas tagasi.

Jah, lugu on kerge ning isegi mingis mõttes meelelahutuslik, kuid minu jaoks oli ta ikka enam jaolt kuratlikult tüütu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar