2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 1. jaanuar 2021

The Book of Life

Raamat: The Book of Life (All Souls #3) by Deborah Harkness (2014) Hinne: C+ Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/16054217-the-book-of-life      

Diana ja Matthew on Elizabethi aegsest Londonist tagasi tulnud ning peavad silmitsi seisma uute kriiside ja vanade vaenlastega. Matthew vanematekodus, Step-Tours, on kokku kogunenud kõik nende sõbrad, nii uued kui vanad, kes toetasin neid enne minekut ja ka reisi ajal, välja arvatud üks. Kuid nende tuleviku kõige suurem oht, pole end veel avalsanud, ning kui ta seda teeb, on veelgi tähtsam leida Ashmole 782 ja sealt puuduvad lehed

Fantasy, Romance, History, Paranormal, Time Travel, Magic


No nii, minevikus käidud, nähtud mida näha sai ja tehtud, mida teha sai, ning õpitud, mida õpetati. Nüüd peavad Diana ja Matthew ning kaasatoodud lisad leidma taas oma koha selles olevikus, koos kõigi raskustega. Kuigi Philippe võttis Diana peresse vastu, siis peab keegi ka olevikus tema kuuluvust kinnitama, et asi oleks ametlik. Kuid samas, selleks et kaitsta Matthew “järglasi” oleks parem, kui nad Clairmont perest lahku lööks.


Kolm põhilist asja, millele siin raamatus keskendutakse on saladused veres, saladused raamatus ja traditsioonid. Tundub et traditsioonid, mida on siiani täht-tähelt järgitud, võivad olla põhjuseks, miks nõiad on üha nõrgemad, vampiirid ei saa enam elu anda ning deemonid on geeniuse poolelt hulluse poolele minemas. Kas need traditsioonid on sündinud vajadusest või hirmust? Diana ja Matthew asuvad oma pere kaitsma ja selleks on neil vaja traditsioone murda ning ka enda isiklikest hirmudest üle saada.


Verd on Matthew juba ammu uurinud ja nüüd on veelgi tähtsam mõista olendite DNAd ja kuidas need omavahel seotud on. Lootus, et vastused saadakse Elu raamatust, kui nad selle kord uuesti leiavad ja terveks suudavad teha, on küll hea, kuid sellest üksi ei piisa, sest inimesed, kes on sajandeid asju teinud nii nagu reeglites kirjas, ei usu midagi, mis nende senist mugavat elu rikuks. Veres peituvatele saladustel saab vastused raamatust, kuid selleks, et neid saladusi usutaks, on vaja traditsioone muuta ja hirmu taltsutada.


Seekordne raamat vampiiride ja muude olendite kärgperest ning neid ähvardavatest reeglitest ning hirmudest meenutas mulle kohe väga J.R. Wardi Black Dagger Brotherhoodi sarja - tegelaste sisemised võitlused, abi üllatavatest kohtadest, vanade traditsioonide nõrkused.


Kolmas osa on huvitav kuid ka tüütu. Kogu lugu on hästi intensiivne, üks draama ajab teist taga, Diana ja Matthew peavad ületama paljud takistused ja leidma endas uued võimed, et ühiselt tugevalt edasi minna. Tüütuks muutuvad need vampiiride reeglid ja kombed. Kas mäletate neid infonupukesi ja uusi teemaliine teisest raamatust? Kolmas osa annab kõigele vastuse ja toob uusi armsaid taaskohtumisi. Hea lugemine!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar