2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 5. jaanuar 2021

Me pommitasime New Havenit

Raamat: We Bombed in New Haven by Joseph Haller (1968, 1973) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56561645-me-pommitasime-new-havenit  

... potentsiaalselt parim sõjanäidend meie vahetust tänapäevast... Ükski teine praegune näidend ei vahendaks järgmise sajandi inimestele nii selget ettekujutust sellest, mida suur hulk ameeriklasi 1960-ndate aastate lõpul seoses sõjaga tundis.

Drama, War, Play 


Nagu ka Helleri “Nõks-22” meenutab ka see lugu, vähemalt alguses, Šveiki - sõjaväeline jaburdus. See näidend meenutab alguses ka paljuski “Armastust kolme apelsini vastu” ja ma kujutasin täiega ette, milline see etendus võiks olla Linnateatris, see tundus nii nende repertuaari sobivana. 


Kuid mida kaugemale see lugu läks, seda enam eemaldus see kergest huumorist ja muutus üha enam ängistavaks õudus looks, mis paneb lugejad/vaatajad tõsiselt mõtlema, kui julm ja hoolimatu ja inimeste halba poolt välja toov on sõda, olgu see siis laval, kus näitlejad teavad, et nad mängivad sõda ja vaatajad teavad, et näitlejad teavad, et nad mängivad sõda, või siis päris sõjas.


See kahe vaatusega näidend on huvitav ja meelelahutuslik ja raske. Kui te pole veel lugenud Nõks-22 ja te pole kindel, kas seda paksu raamatut ette võtta, siis see lühike näidend on päris hea alustuseks, prooviks, kas see lugu võiks teid kõnetada või mitte.


Raske, kuid hea lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar