2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

kolmapäev, 20. jaanuar 2021

Põlguse aeg

Raamat: Czas pogardy/The Time of Contempt (The Witcher #2) by Andrzej Sapkowski, tõlge Margus Alver (1995, 2020) Varrak, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55016763-p-lguse-aeg      

Geralt on nõidur – süütute kaitsja, kes tumedatel aegadel astub vastu ka kõige hirmuäratavamatele müütidest tuntud olenditele. Kuid isegi tema ei ole valmis selleks, mis maailma nüüd ees ootab.


Haldjad ja teised olevused kannatavad kaua kestnud ikke all. Üha rohkemad neist ühinevad sügavasse laande peitunud väeüksustega, mis suudavad iga hetk rünnata. Võlurid on omavahel vaenujalal ning vägeva Nilfgaardi impeeriumi alamad värisevad keisri otsuste ees. On põlguse aeg.


Kogu selles segaduses tuleb Geraltil ja tema armastatul Yenneferil kaitsta orvuks jäänud Cirit, keda jahivad kõik leerid. Ennustuse järgi on just Ciri võimuses maailm päästa.

Fiction, Fantasy


Teine osa Nõiduri sarjast.

Jätkame kohast, kus esimene osa lõppes. Geralt tapab koletisi ja püüab kaugelt Ciri elu võimalikult turvalisena hoida ja Yennefer õpetab Cirile kuidas nõid olla. Loomulikult ei saa selline “idüll” kaua kesta. Vahet ei ole, kelle teod annavad tõuke järgnevale kaosele, kuid kaosesse nad jõuavad ja taaskord lahku lähevad, et teha järgmisi otsuseid, mis võivad nende elule uue suuna anda.


Seekordne lugu ei koosne lühilugudest, mis võib-olla aga võib-olla ka mitte, on omavahel seotud ja juhtuvad üksteise järel. Seekord on lool kindel ajaliin ja kõik eraldi lisandid, vaated minevikku, teiste tegelaste vaated, on eraldatud arusaadavalt. Kolm peategelast arenevad, teevad otsuseid, mille tulemusel on nad sunnitud tegema uusi otsuseid, milles sõltub nende elus väga palju. Maailm nende ümber on muutunud, tagasi minna enam ei saa, nad peavad kas õppima põlgama või pole neil kohta selles uues maailmas.


Kui esimene osa meenutas mulle Sõrmuste isanda, Narnia ja Troonide sõja sarja, siis see osa sai juurde ka Potteri maailma ja Praepann oli tuttav “Väljasõidust rohelusse”, kuid samas võis seda näha ka kui “Düüni” kõrbe.


Nõiduri maailm on põnev ja kui sinna juba kord oled sisse astunud, kas siis telesarja vaadates või raamatuid lugedes, siis välja saada ei tahagi, pigem tahad veel ja uuemat ja olgu loetu nii segane ja keerdkäike täis kui tahes, seda parem, sest see annab lugejale võimaluse oma fantaasial lennata lasta koos tegelastega. Sündmused, mis peategelasi tabavad pole sugugi kerged ja neist lugemine ja arusaamine pole ka lugejatele kerge, aga ma loodan, et selle sarja lugejad ei ootagi kerget lugemist.


Suurepärane lugemine.

Sa ajasid taeva öösel tiigis peegelduvate tähtedega sassi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar