2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 28. märts 2016

Antonia Barclay and Her Scottish Claymore



 Raamat: Antonia Barclay and Her Scottish Claymore: A Rebellious Romantic Comedy by Jane Carter Barrett (2016)
Hinne:F
Metsik ja riukalik seiklus.

Antonia Barclay ja tema Šoti Claymore on ebatavaline ajalooline romaan, mis on täis energiat, sõnamängu, mõõgavõitlust ning ka natuke melodraamat. Aastal 1586 läheb Antonia Barclay teele, et leida oma päris ema, Šoti kuninganna Meryt, ning ka ammu kadunud Šoti kuningliku skeptrit. Sellel teel röövib tuntud kurikael ja alkemist Söör Basil Throckmorton kauni Antonia ning plaanib teda kasutada selleks, et ta saaks edasi liikuda Inglise trooni poole. Kui hr. Claymore, Antonia armastatu, teda peagi ei leia, sunnitakse ta abielluma Söör Basiliga, ning nii Šoti- kui ka Inglismaa võivad langeda tema võimu alla.
Fantasy, History, Romance, Humor

Kuidas siis seda raamatut iseloomustada? Eriti, kuna see polnud kohe üldse minu raamat. See polnud ajalooline piisavalt, et olla ajalooline armastusromaan, see polnud piisavalt naljakas, et olla romantiline komöödia, see polnud piisavalt teravmeelne, et olla satiir.

Minu jaoks oli see nagu kaasaegne interpretatsioon Hamletist – lugu, dekoratsioonid, kostüümid, on kõik Shakespearelikud, kuid keel mida kasutatakse on tänapäevane ja kogu lugu on täis vihjeid kaasaegsele kultuurile (filmid, telesarjad, teadus, mood). Või võib seda ka vaadata nagu täiskasvanute versiooni Disney Vaprakesest.

Lugu on siis Antonia Barclay nimelisest tüdrukust, kellel on kolm vanemat venda, kuid kes ratsutab, tulistab ja ujub paremini kui ta vennad ning talle ei meeldi käia ballidel. Kuid ühel päeval teatavad talle ta vanemad, et ta peab minema nende naabrite juurde ballile ja õhtu enne seda ka nende juures toimuvale õhtusöögile.

Sellele õhtusöögile tulevad ka kolm külalist, kes pole nende tavaliste külaliste seas – Söör Basil ja Rex Throcjmorton ja hr. Claymore – keda võib pidada tema kosilasteks. Võite ise arvata, kellesse Anthonia hetkega armub. Noh igatahes, röövivad Throckmortonid Antonia, kui ta asub teele oma juurte otsingutele. Claymore röövib ta tagasi ja siis röövitakse ta taas ja siis jälle tagasi ja …. Ja kogu selle ajaloolise röövimise ja armastuse ja kuningate ja usu sees on vihjeid tänapäeva moekuulsustele, eemise sajandi teadus avastustele, naisõigustele ja muudele asjadele millest kuueteistkümnendal sajandil isegi und näha ei osatud.


Lõpuks leiab Antonia endale veel ühe venna ja abiellub täpselt sellega keda ta süda ihaldab.

Jah, see lugu on põnev ja vahel lõbus, iseenesest mitte halb lugu, kuid kohe üldse mitte minu lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar