2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. märts 2016

Ophelia's Muse



Raamat: Ophelia’s Muse by Rita Cameron (2015)
Hinne: C
Ophelia Muusa räägib kirglikust, kuid hukule määratud armastusloost Pre-Raphalite Vennaskonna kunstniku Dante Rossetti ning tema modelli ning abikaasa Lizzie Siddali vahel.

„Ma ei taha kedagi teist kunagi maalida, vaid sind. Sina oled mu muusa. Ilma sinuta pole minus kunsti.“

Oma kahvatu kumava nahaga ning vasekarva juustega, on üheksateist aastane Lizzie Siddal täielik vastand roosapõselistele Victoria aegsetele kaunitaridele. Ta töötab Londonis kübarsepa juures, õmmeldes elegantseid tanusid, mis on mõeldud noortele rikastele neidudele, kuni üks juhuslik kohtumine tõstab ta maalikunstniku ning poeedi Dante Gabriel Rossetti huviorbiiti. Dante on lummatud Lizzie õhulisest olekust ning tema kunstniku ambitsioonidest – see on ühe poeneiu kohta täiesti tavatu – ja tõmbab neiu endaga sätendavatesse salongidesse ning boheemlaslikele kogunemistele.

Lizzie hakkab poseerima nii mõnelegi Pre-Raphaelite Vennaskonna liikmele, nagu näiteks John Everett Millais, William Holman Hunt, ning otse loomulikult enne kõike Rossettile, kes jäädvustab ta igaveseks lugematutesse maalidesse kujutades teise kuulsa Dante armastatud Beatricet. Rossetti poolt lõuendile maalitud kirg hakkab kajastuma ka nende kahe intensiivses suhtes. Kuid samal ajal kui Lizzie püüab end tõestada kunstniku ning poeedina, röövivad haigus, petmised ning oopiumi tinktuuri sõltuvus temalt jõu võidelda oma abielu ning enesekindluse.
Drama, Romance, History

Ma valisin selle raamatu NetGalleyst, kuna sisukokkuvõte lubas huvitavat armastuslugu kunstniku ja tema muusa vahel. Raamat algabki nagu iga teine ajalooline armastuslugu, mis on oma inspiratsiooni saanud reaalsetelt inimestelt. Kuid siis ühtäkki kaob loost jutustus ja tegemist on vaid reaalsete faktide kirjeldusega, üks peatükk on näiteks koostatud ainult Lizzie, Dante, Lizzie arsti ning pereliikmete kirjadest. Jääb selline mulje, nagu oleks mingi hetk raamatu esialgne idee kaduma läinud.
 
Nende kahe kunstniku vaheline armastuslugu kuulub samasse klassi kui kõik teised eepilised armastuslood, nagu Romeo ja Juliet ning Mark Antony ja Cleopatra – nende suhe oli väär ning surmav. Lizzie ja Dante on üksteise jaoks täiest valed, kuid nad tunnevad üksteise vastu kõikehõlmavat külgetõmmet ning üks neist peab lõpuks kõige kõrgemat hinda maksma. Nende lugu on täis kinnisideid, pettumusi, reetmist ning kaunist kunsti.

See oli huvitav lugu, kuid mind häiris see, kuidas see kirjutatud oli.

Kui te tahate nendest kahest ja teistest Vennaskonna liikmetest rohkem teada, siis soovitan vaadata seriaali Desperate Romantics või filmi Effie Grey.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar