2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 15. märts 2016

Verikambi



Raamat: Verikambi by Reeli Rainus (2016) Varrak, RR, A
Hinne: C
Neli keskkooliõpilast – Kirke, Joonas, Gustav ja Elina – eksivad metsas matkates ära ja on sunnitud veetma öö mahajäetud veskis. Kui hommik koidab, on kõigil hea meel sellest kõhedust tekitavast kohast pääseda, ent miski pole enam endine. Joonas on võtnud veskist salaja kaasa vana fotoalbumi ja sealt leitud pilt tundmatust tüdrukust põhjustab temas hirmu, mida ta seletada ei suuda. Kirket haaravad tahtmatud kirjutamishood ja tal on tunne, nagu kõneleks tema kaudu keegi teine. Ainsana näib veskist ja seal toimuvast midagi teadvat Gustav, kuid temal on omad saladused, mida ta kiivalt varjab. Olukord võtab veelgi õudustäratavama pöörde siis, kui veskisse sattunud noor muusik kirjutab sellise hittloo, mis kohe kõigile mällu sööbib, ent tasahilju kuulajatelt mõistuse röövib. Mingid vanad ja vaevatud jõud on üles äratatud ning ihuvad kättemaksu selle eest, mis saadeti korda aastasadu tagasi. Keegi peab ebaõigluse eest maksma, aga kes?
Drama, Romance, YA, Adventure, Thriller

Minu esimene ilukirjanduslik Eesti kirjaniku raamat üle väga väga pika aja.

Tegu oli vägagi huvitava looga, sellise tüüpilise noorte paranormaalse lookesega (miinus vereimejad, libaloomad, inglid) ja kuna ta on nii tüüpiline, siis tabasin ma üsna tihti end mõttelt, et see idee on tulnud sellest või teisest raamatust. Kuid sellele vaatamata, et ma pole raamatu sihtrühm nautisin ma selle raamatu lugemist. Kui oleks veel natuke kõpitsenud ja mõned asjad paremini lahti kirjutanud, oleks veelgi parema loo saanud.

Lugu on siis ühe tavalise Eesti aleviku noorte elust. Alevikus elavad õde-venda Kirke ja Joonas, Kirke parim sõbranna ning Joonase tüdruksõber Elina ning Elina onupoeg Gustav. Gustav on alles hiljuti sinna kolinud ja keegi ei tea õieti, miks ta oma eelmisest koolist Tallinnas välja visati, või kas üldse visati. Kirke on end sellest ajast saati kui Joonas ja Elina käima hakkasid tiba üksikuna tundnud, kuid ega Elina ja Joonas tal päris üksi ka pole lasknud olla. Joonas mängib kooli bändis koos Danieli, Sanderi ja Rolandiga ja nad on koolis üsnagi populaarsed. Kuigi Gustav ei kipu kellegiga eriti sõbrutsema ja pigem uriseb kui on suhtlusaldis, on ta koolis ikkagi uus huvitav asi.

Kui nad neljakesi on siis veski juurest tagasi tulnud ja toimuma hakkavad imelikud asjad, püüavad nad kas koos või omaette jälile jõuda nende sündmuste põhjustele. Mida rohkem tuleb infot seda segasem on lugu, sest igasugust infot võib ju mitmetpidi tõlgendada ja alati on võimalik valida vale tõlgendus. Kuid kui inimesed hakkavad viga saama tuleb hakata otsustavalt tegutsema.

Alevis on peale Kirke ja Joonase ka teine pere, kes on seal väga kaua elanud, kuid kuna selle pere poeg ei suhtle nendega, siis ei oska nad teda alguses ka toimuvaga siduda. Kui siis juba ühiselt asja kallale asutakse, muutub kogu lugu veelgi ohtlikumaks.

Põnev lihtne lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar