2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 24. juuli 2023

Kohtamine surmaga

Raamat: Date With Death by Julia Chapman, tõlge Piret Orav (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/179454359-kohtamine-surmaga       

Samson O’Brien on politseitööst ajutiselt kõrvaldatud ja naaseb oma sünnilinna Bruncliffe’i Yorkshire Dalesis, et seal seniks, kuni ta oma nime puhastamise eest võitleb, sisse seada Dalesi Detektiiviagentuur. Kuid linnakese elanikud ei võta meest, kelles nad näevad ainult endisi ja võimalikke tulevasi probleeme, sugugi mitte avasüli vastu.

Samal ajal peab Delilah Metcalfe võitlema oma ettevõtte – Dalesi Deidiagentuuri – pinnal püsimise eest ning kantseldama Tolpuddle’it, isemeelset Weimari linnukoera. Kui Samson oma esimese juhtumina kohaliku mehe väidetavat enesetappu uurima hakkab, võtavad asjad ootamatu pöörde ja peagi avastab ta, et nii see kui veel paar juhuslikuna näivat surmajuhtumit juhatavad kõik Delilah’ kosjakontori ukse taha.

Kuna kahtlus langeb kellelegi, kellest nad mõlemad väga hoolivad, mõistavad vaenujalal majanaabrid, et kohtingusurmade mõistatuse peavad nad lahendama koos. Ent seda on lihtsam öelda kui teha…

Criminal Mystery, Cozy Mystery, 


Lühidalt võiks öelda nii: krimipõnevik  kohtub rom/comiga, kus vaenlastest saavad armastajad. :) 


See kaasaegne Samsoni ja Delilah lugu, algab sellega, kui Delilah, kellel on väikses Bruncliffe linnas kodulehe loomise ja kosjakontori äri, saab teada, et tema majas üürib vaba pinna ammu kodulinnast lahkunud Samson, kes plaanid seal avada oma detektiivibüroo, kuniks ta Londonis probleemid korda saab. Lisaks sellele, et Delilah’il on Samsoniga isiklike probleeme on ka nende äride nimed sama pildiga - DDA. :) See on siis see vaenlastest armastajateks osa (kuigi tõsisemaks läheb ilmselt järgmises raamatus).


Ja krimilugu - Samsoni esimeseks kliendiks on ema, kes pole nõus, et tema poeg sooritas enesetapu. Kuid, see poeg on Delilah’ klient kosjakontoris ja osales viimasel kiirkohtingu üritusel. Kui siis selgub, et ka kaks teist meest, kes on osalenud samal kiirkohtingul, on oma varajase haua leidnud. Ja kuna Delilah ei taha, et politsei asja uuriks, hakkab ta Samsonit aitama või segama - oleneb täiesti, kelle seisukohalt seda vaadata.


Ja Samson, see on üks salapärane lõvilakaga kangelane. Midagi on juhtunud Londonis, mis sundis teda koju tagasi tulema, kus ootab teda ees üks ebameeldiv uudis teise järel, ning vasaksirge Delilah’lt, mis lisab ta niigi värvilisele näole veelgi värvi. Seega elab ta salaja oma kontoris ja asub uurima seda võimaliku mitte enesetapu juhtumit.


Et siis tigedaid turtsatusi, kasulikku koostööd, südamest tulevaid vabandusi, maitsvaid küpsetisi, üksikuid inimesi ja saladusi täis lugu. Muhedust ja põnevust ning loodame, et Delilah kunagi kääridega Samsoni juuste kallale ei lähe ;).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar